dc.contributor.author | Sunde, Vidar Sperre | |
dc.contributor.author | Sæter, Dag Øyvind | |
dc.date.accessioned | 2015-09-25T06:54:41Z | |
dc.date.available | 2015-09-25T06:54:41Z | |
dc.date.issued | 2015 | |
dc.identifier.uri | http://hdl.handle.net/11250/301845 | |
dc.description.abstract | Denne oppgaven ser på om forbehandling av sukkertare (Saccharina latissima) ved skylling i ferskvann eller UV – behandlet sjøvann kan påvirke tørking, rehydrering og bakteriologiske nivåer. Sukkertaren er høstet fra tre forskjellige lokasjoner på Sunnmøre, vest i Norge. Hensikten er å se på om forbehandling ved skylling i ferskvann og UV – behandlet vann har noe å si for hvor raskt blader av sukkertare tørker ved gitt temperatur. Det andre som blir undersøkt er om forbehandlet tare viser forskjellig evne til hvor raskt den blir rehydrert, og hvor mye væske den tar til seg ved rehydrering. I tillegg undersøkes det bakteriologiske nivået av overflaten på sukkertaren, før og etter tørking. Når det gjelder sammenhengen mellom forbehandling og tørking viser resultatet en jevn tørketid og like kurver for alle forsøk. Sammenhengen mellom forbehandling og rehydrering viser en tendens til at forbehandling gir sukkertare større evne til å ta opp vann, enn kontrollgruppen. Når det gjelder sammenhengen mellom forbehandling og bakteriologisk nivå, kan det observeres en svak tendens til at forbehandling lønner seg for å redusere nivået av bakterier på overflaten av sukkertare. | nb_NO |
dc.language.iso | nob | nb_NO |
dc.rights | Navngivelse-Ikkekommersiell-IngenBearbeidelse 3.0 Norge | * |
dc.rights.uri | http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/no/ | * |
dc.subject | Saccharina latissima | nb_NO |
dc.subject | Sukkertare | nb_NO |
dc.subject | Bakteriologisk nivå | nb_NO |
dc.title | Prosessering av markoalger | nb_NO |
dc.type | Bachelor thesis | nb_NO |
dc.subject.nsi | VDP::Agriculture and fishery disciplines: 900::Fisheries science: 920::Resource biology: 921 | nb_NO |
dc.source.pagenumber | 45 | nb_NO |