Vis enkel innførsel

dc.contributor.authorSunde, Vidar Sperre
dc.contributor.authorSæter, Dag Øyvind
dc.date.accessioned2015-09-25T06:54:41Z
dc.date.available2015-09-25T06:54:41Z
dc.date.issued2015
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/11250/301845
dc.description.abstractDenne oppgaven ser på om forbehandling av sukkertare (Saccharina latissima) ved skylling i ferskvann eller UV – behandlet sjøvann kan påvirke tørking, rehydrering og bakteriologiske nivåer. Sukkertaren er høstet fra tre forskjellige lokasjoner på Sunnmøre, vest i Norge. Hensikten er å se på om forbehandling ved skylling i ferskvann og UV – behandlet vann har noe å si for hvor raskt blader av sukkertare tørker ved gitt temperatur. Det andre som blir undersøkt er om forbehandlet tare viser forskjellig evne til hvor raskt den blir rehydrert, og hvor mye væske den tar til seg ved rehydrering. I tillegg undersøkes det bakteriologiske nivået av overflaten på sukkertaren, før og etter tørking. Når det gjelder sammenhengen mellom forbehandling og tørking viser resultatet en jevn tørketid og like kurver for alle forsøk. Sammenhengen mellom forbehandling og rehydrering viser en tendens til at forbehandling gir sukkertare større evne til å ta opp vann, enn kontrollgruppen. Når det gjelder sammenhengen mellom forbehandling og bakteriologisk nivå, kan det observeres en svak tendens til at forbehandling lønner seg for å redusere nivået av bakterier på overflaten av sukkertare.nb_NO
dc.language.isonobnb_NO
dc.rightsNavngivelse-Ikkekommersiell-IngenBearbeidelse 3.0 Norge*
dc.rights.urihttp://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/no/*
dc.subjectSaccharina latissimanb_NO
dc.subjectSukkertarenb_NO
dc.subjectBakteriologisk nivånb_NO
dc.titleProsessering av markoalgernb_NO
dc.typeBachelor thesisnb_NO
dc.subject.nsiVDP::Agriculture and fishery disciplines: 900::Fisheries science: 920::Resource biology: 921nb_NO
dc.source.pagenumber45nb_NO


Tilhørende fil(er)

Thumbnail

Denne innførselen finnes i følgende samling(er)

Vis enkel innførsel

Navngivelse-Ikkekommersiell-IngenBearbeidelse 3.0 Norge
Med mindre annet er angitt, så er denne innførselen lisensiert som Navngivelse-Ikkekommersiell-IngenBearbeidelse 3.0 Norge