• norsk
    • English
  • English 
    • norsk
    • English
  • Login
View Item 
  •   Home
  • Fakultet for samfunns- og utdanningsvitenskap (SU)
  • Institutt for psykologi
  • View Item
  •   Home
  • Fakultet for samfunns- og utdanningsvitenskap (SU)
  • Institutt for psykologi
  • View Item
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

Smaken av det grønne - en kvalitativ studie av bærekraftige endringsagenters emosjoner og motivasjon i fine-dining restauranter

Bratlie, Julie Kristin
Bachelor thesis
Thumbnail
URI
https://hdl.handle.net/11250/3003291
Date
2022
Metadata
Show full item record
Collections
  • Institutt for psykologi [2150]
Description
Full text not available
Abstract
De siste årene har fokuset på bærekraftige praksiser blitt mer fremtredende ettersom klimaendringene er mer synlige. Matindustrien er en stor bidragsyter til utslippene som forekommer, og derfor er det viktig å se på de individuelle leddene relatert til denne industrien. Denne studien ser derfor på hvordan emosjoner henger sammen med motivasjonen til de bærekraftige endringsagentene innen fine-dining restauranter, med en hensikt av å finne ut hvordan de motiveres til å utføre bærekraftige praksiser. Ledere innen bærekraftige fine-dining restauranter ble derfor intervjuet om deres tanker og opplevelser rundt nettopp disse temaene. Det ble utført en tematisk analyse hvor det kom frem ulike aspekter av emosjoner og sammenhengen med motivasjon, i tillegg til ulike former for motivasjon. Det ble identifisert tre hovedtemaer; motivasjon, emosjoner og emosjonelle barrierer, i tillegg til seks undertemaer; ‘motivasjon basert på utfordringer’, ‘prestasjonsrettet motivasjon’, ‘motivasjon relatert til arbeidsmiljø’, ‘fine-dining som utfordrende arbeidsplass’, ‘bærekraft som et positivt tilskudd’ og ‘overarbeid og utbrenthet’. Studien argumenterer for at vellykkede bærekraftige endringsagenter avhenger av positive emosjonserfaringer for å utvikle en sunn motivasjon til yrket og de bærekraftige praksisene.
 
 
 
Publisher
NTNU

Contact Us | Send Feedback

Privacy policy
DSpace software copyright © 2002-2019  DuraSpace

Service from  Unit
 

 

Browse

ArchiveCommunities & CollectionsBy Issue DateAuthorsTitlesSubjectsDocument TypesJournalsThis CollectionBy Issue DateAuthorsTitlesSubjectsDocument TypesJournals

My Account

Login

Statistics

View Usage Statistics

Contact Us | Send Feedback

Privacy policy
DSpace software copyright © 2002-2019  DuraSpace

Service from  Unit