Vis enkel innførsel

dc.contributor.advisorOdd Morten Mjøen
dc.contributor.authorMarthe Sørmo
dc.date.accessioned2021-09-25T16:46:26Z
dc.date.available2021-09-25T16:46:26Z
dc.date.issued2021
dc.identifierno.ntnu:inspera:81471222:34431133
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/11250/2783505
dc.descriptionFull text not available
dc.description.abstractSammendrag Tittel: Sunt kosthold for utviklingshemmede Introduksjon: Oppgaven tar for seg temaet kosthold og ernæring for mennesker med utviklingshemming. Denne sårbare gruppen er avhengig av hjelp og bistand fra helsepersonell og andre omsorgspersoner for å ivareta egen helse, men studier viser at utfordringer som blant annet overvekt er et økende problem. Hensikt: Hensikten med oppgaven er å finne ut av hvordan vernepleiere kan bidra til å fremme et sunt kosthold for utviklingshemmede på en forståelig måte. Metode: Metoden som er brukt er litteraturstudie. Det er brukt fem forskningsartikler, relevant pensum og websider. Resultat: De fem forskningsartiklene har flere gjennomgående tema. Tematabellen ga en oversikt over fire hovedtema som ble diskutert. Tema: Kunnskap om kosthold og ernæring, overvekt og fedme, Kosthold og bistand, og kostholdsråd og anbefalinger. Konklusjon: Ved forbedre kvaliteten på bistand som gis, tilegne seg mer kunnskap og motivere i positiv retning kan vernepleiere og annet helsepersonell kunne videreformidle viktigheten av et sunt kosthold. Det vil også kunne hjelpe tjenestemottakere til å forstå konsekvensene ved å ikke leve sunt og ta vare på egen helse. Nøkkelord: Utviklingshemming, kosthold, sunt kosthold, vernepleier og overvekt Antall ord: 6660
dc.description.abstractSummary Title: Healthy diet for people with intellectual disability. Introduction: The thesis deals with the topic of diet and nutrition for people with developmental disabilities. This vulnerable group is dependent on help and assistance from health professionals and other caregivers to take care of their own health, but studies show that challenges such as overweight and obesity are a growing problem. Purpose: The purpose of the thesis is to find out how social workers can contribute to promoting a healthy diet for people with intellectual disabilities in an understandable way. Method: The method is literature study. Five research articles, relevant syllabus, relevant literature and web pages have been used. Result: The five research articles have several recurring themes. The theme table provided an overview of four main themes that were discussed. Topic: Knowledge of diet and nutrition, overweight and obesity, Diet and assistance, and dietary advice and recommendations. Conclusion: By improving the quality of assistance provided, acquiring more knowledge and motivating in a positive direction, social workers and other health professionals can be able to convey the importance of a healthy diet. It will also be able to help service recipients to understand the consequences of not living a healthy life and taking care of their own health. Keywords: Intellectual disability, diet, healthy diet, social worker, overweight. Number of words: 6660
dc.languagenob
dc.publisherNTNU
dc.titleSunt kosthold for utviklingshemmede
dc.typeBachelor thesis


Tilhørende fil(er)

FilerStørrelseFormatVis

Denne innførselen finnes i følgende samling(er)

Vis enkel innførsel