Vis enkel innførsel

dc.contributor.advisorHannisdal, Atle
dc.contributor.authorHallvig, Sigurd
dc.contributor.authorØstrem, Ingrid
dc.date.accessioned2021-09-25T16:13:41Z
dc.date.available2021-09-25T16:13:41Z
dc.date.issued2021
dc.identifierno.ntnu:inspera:81708024:81953178
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/11250/2782640
dc.description.abstractProduktutvikling er en lang og krevende prosess. Det involverer mye prøving og feiling, og det finnes ingen snarveier til et perfekt endelig produkt. Produktutvikling er viktig for vekst og suksess i en bedrift, for uten nyutvikling ville produsenten ikke nådd ut til like mange kunder og variasjonen på markedet ville vært minimal. Gjennom prosessen med å utvikle et helt nytt produkt, trengs det å ta i bruk forbrukertester hvor potensielle kunder samles til åpen diskusjon rundt produktet. Fokusgrupper bestående av personer med ulik bakgrunn, som jobb, utdannelse, livssyn, diett o.l. samles sammen. Dette er utmerket tidlig i utviklingsfasen, for at produsent får innblikk i forbrukers synspunkter. Hva de liker eller ikke liker, bekymringer, ideer og følelser rundt produktet. Oppdraget under denne bacheloroppgaven var å utvikle en vegetarpølse til Hannes pølsemakeri i Oppdal. Det ble gjort research på vegetarblogger for inspirasjon, og etter samtale med både Hanne og Smak og Behag var det bare å sette i gang med arbeidet på universitetets kjøkken-laboratorie. Etter flere forsøk med variasjon i ingredienslisten, var det klart for å flytte arbeidet inn på prosess-laboratoriet for stopping i tarm, og røyking i maskin. Etter enda flere forsøk ble det klart at noe måtte endres på med prosessen, enten det var ingrediens-sammensetningen eller produksjonsprosessen. Pølsene fikk ikke riktig konsistens uansett hva. Etter mange forsøk er utviklingsprosessen fortsatt bare i startfasen og det trengs mer utvikling før det kan utføres noen sensorisk vurdering av produktet.
dc.description.abstractProduct development is a long and demanding process. It involves a lot of trial and error, and there are no shortcuts to a perfect final product. Product development is important for growth and success in a company, because without new development the manufacturer would not have reached as many customers and the variation in the market would have been minimal. Through the process of developing a completely new product, it is necessary to use consumer tests where potential customers gather for an open discussion about the product. Focus groups consisting of people with different backgrounds, such as job, education, outlook on life, diet and the like. gathered together. This is excellent early in the development phase, so that the producer gets insight into the consumer's views. What they like or dislike, concerns, ideas and feelings about the product. The assignment during this bachelor thesis was to develop a vegetarian sausage for Hanne's sausage factory in Oppdal. Research was done on vegetarian blogs for inspiration, and after a conversation with both Hanne and Smak og Behag, the work at the university's kitchen laboratory could begin. After several attempts with variation in the ingredient list, it was ready to move the work into the process laboratory for stuffing in the casing, and smoking in the machine. After even more attempts, it became clear that something had to be changed with the process, whether it was the ingredient composition or the production process. The sausages did not get the right consistency no matter what. After many attempts, the development process is still only in the initial phase and more development is needed before any sensory assessment of the product can be performed.
dc.languagenob
dc.publisherNTNU
dc.titleUtvikling av vegetarpølser
dc.typeBachelor thesis


Tilhørende fil(er)

Thumbnail
Thumbnail

Denne innførselen finnes i følgende samling(er)

Vis enkel innførsel