Vis enkel innførsel

dc.contributor.advisorHjelseth, Arvenb_NO
dc.contributor.authorAlstad, Bjørg Elise Westengnb_NO
dc.date.accessioned2014-12-19T14:36:38Z
dc.date.available2014-12-19T14:36:38Z
dc.date.created2014-01-07nb_NO
dc.date.issued2013nb_NO
dc.identifier683894nb_NO
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/11250/268774
dc.description.abstractDenne studien tar for seg hvordan mennesker som spiser lavkarbo forholder seg til dietten sin. Lavkarbo er en diett med mindre karbohydrater, og mer fett, enn hva tradisjonelle kostråd, som statens kostholdsråd, anbefaler. Prosjektet er en kvalitativ analyse basert på dybdeintervjuer med 13 personer som spiser lavkarbo. Temaet belyses ved hjelp av teorier om kosthold, kropp, normalitet, eksperter og krysspress, samt en redegjørelse av konteksten informantene befant seg i da forskningen ble gjennomført. Hensikten er å belyse hvordan lavkarbospisende forholder seg til motstridende informasjon om kosthold og hvordan det å spise lavkarbo påvirker det sosiale samspillet i måltidssituasjoner. Studien er redegjør for ulike aspekter vedrørende det å spise lavkarbo. Studien oppsummerer med tre funn; Informantene har endret sitt forhold til lavkarbo, og statens ernæringsråd, etter de begynte å spise lavkarbo; Lavkarbospisende legger strategier i måltidssammenhenger, for å ikke bli stigmatisert i møtet med «ikke lavkarbospisende»; Bevissthetsnivået rundt kosthold er med på å påvirke hvordan informantene forholder seg til lavkarbo. Denne studien bidrar til å forstå hvordan en gruppe mennesker forholder seg til ekspertkunnskaper, og hvordan det er ett press til å få bedre helse og utseende, samtidig som man kan bli stigmatisert for å velge å spise annerledes enn hva som blir oppfattet som «normalt».nb_NO
dc.languagenornb_NO
dc.publisherNorges teknisk-naturvitenskapelige universitet, Fakultet for samfunnsvitenskap og teknologiledelse, Institutt for sosiologi og statsvitenskapnb_NO
dc.titleLivet på lavkarbo: En kvalitativ analyse av mennerskers forhold til motstridende kostholdsfilosofernb_NO
dc.typeMaster thesisnb_NO
dc.source.pagenumber89nb_NO
dc.contributor.departmentNorges teknisk-naturvitenskapelige universitet, Fakultet for samfunnsvitenskap og teknologiledelse, Institutt for sosiologi og statsvitenskapnb_NO


Tilhørende fil(er)

Thumbnail

Denne innførselen finnes i følgende samling(er)

Vis enkel innførsel