Show simple item record

dc.contributor.advisorBjørdal, Kristin
dc.contributor.authorTomren, Randi Natalie
dc.date.accessioned2020-08-16T16:04:46Z
dc.date.available2020-08-16T16:04:46Z
dc.date.issued2020
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/11250/2672489
dc.description.abstract1.0 Sammendrag Arbeidet med denne bacheloroppgaven har vært svært spennende. I starten av semesteret hadde jeg begrenset kunnskap om både internkontroll og HACCP, men gjennom disse månedene med undersøking og skriving, har jeg opplevd å få en helt ny innsikt i hva dette dreier seg om, og viktigheten av et godt internkontrollsystem. Det var interessant å skulle formulere problemstillinger og hypoteser, og det overrasket meg hvor vanskelig det var å uttrykke seg på en klar og tydelig måte slik at andre kunne forstå hva jeg ønsket å få frem. Det samme opplevde jeg i arbeidet med å utforme spørsmål til brukere av internkontrollsystemer om bord i båter. Noen spørsmål måtte jeg formulere og omformulere flere ganger, og likevel var det et eller to spørsmål som ble mistolket hos mottaker. Veileder Kristin Bjørdal var til svært god hjelp i arbeidet med å utarbeide spørsmålene til spørreundersøkelsen, og ellers med å veilede meg gjennom skrivingen og med å komme med gode råd om alt fra å finne litteratur til oppbygging og struktur. I tillegg har jeg opplevd å bli møtt med mye forståelse for at jeg fikk begrensninger i tilgjengelig arbeidstid da covid-19 ankom landet og stengte skoler og barnehager. Noe som medførte at dagene mine i en god periode gikk med til hjemmeundervisning i stedet for bachelorskriving. Tusen takk! Jeg ønsker også å opplyse om at jeg var noe uheldig med timingen for utsendelse av spørreundersøkelsen som skulle gi grunnlag for diskusjonen rundt problemstilling og hypotese for oppgaven. Undersøkelsen ble sendt ut noen dager før vi opplevde at skolen vår, og samfunnet ellers, i stor grad ble stengt ned. De fleste svarene som kom inn ble innsendt før de strenge tiltakene ble innført i Norge, og i etterkant virket det som at mange hadde annet å gjøre enn å svare på undersøkelser fra studenter. Derfor er tallgrunnlaget for diskusjonen, noe tynt, med bare 16 respondenter. Jeg velger likevel å se på de svarene jeg har fått, og forsøker å danne meg et bilde av hvordan de som svarte vurderer systemene som er i bruk om bord på sin arbeidsplass. Antallet svar gir kanskje ikke grunnlag for å konkludere med det ene eller det andre, men man kan likevel se på tallene og se en antydning. Selv om de personene som har svart på undersøkelsen sannsynligvis ikke kommer til å lese den ferdige oppgaven min, ønsker jeg å nevne at jeg setter stor pris på alle som tok seg tid til å svare på spørsmålene mine slik at jeg fikk tallmateriale å jobbe med. Takk også til Gunn Teigene som tok seg tid til å svare på intervjuet jeg gjorde med henne over epost. Svarene som kom inn fra undersøkelse og intervju var, selv om jeg føler på at tallgrunnlaget var noe tynt, svært interessant lesning. Jeg kunne se en tendens i svarene som gjorde at jeg følte at jeg fikk mulighet til å diskutere det innsamlede materialet. Endel av informasjonen jeg fikk hentet inn var som forventet, men jeg fikk også noen overraskelser. Som for eksempel hvor tydelig forskjell det var på vurderingene som ble gjort angående brukervennlighet.
dc.publisherNTNU
dc.titleTrygg mat med HACCP-basert internkontroll
dc.typeBachelor thesis


Files in this item

FilesSizeFormatView

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record