Vis enkel innførsel

dc.contributor.advisorStene, Anne
dc.contributor.advisorBørretzen Fjørtoft, Helene
dc.contributor.authorvan Walraven, Nathalie
dc.date.accessioned2020-08-16T16:04:45Z
dc.date.available2020-08-16T16:04:45Z
dc.date.issued2020
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/11250/2672487
dc.description.abstractAkvakultur gir et viktig bidrag til verdens matproduksjon. Det er økende interesse for økologiske produkter, og det blir også produsert økologisk laks. Vekst, dødelighet, lusenivå og fôrfaktor er svært viktige parametere for et godt produksjonsresultat og for fiskens velferd. Det er ikke foretatt studier der dette er sammenlignet for økologisk og konvensjonell laks. Denne oppgaven tar for seg dette basert på produksjonsdata fra to utsett ved to lokaliteter fra Flakstadvåg laks AS. Enveis-ANOVA og Kruskal-Wallis ble brukt for å sammenligne, og viste signifikant høyere lusenivå av de fleste stadier for økologisk laks. Dødeligheten var ikke signifikant forskjellig. Fôrfaktoren for økologisk laks var signifikant høyere enn for konvensjonell laks. Det var noe bedre tilvekst for økologisk laks, men forskjellen var ikke signifikant.
dc.description.abstractAquaculture is an important contributor to the world’s food production. There’s a growing interest for organic products, and organic salmon is also produced. Growth, mortality, sea lice levels and feed conversion ratio (FCR) are very important parameters for a good production result and for the welfare of the fish. No studies have been conducted where this has been compared in organic and conventional salmon. This is done in this thesis based on production data from Flakstadvåg laks AS from two production cycles and two locations. One-way ANOVA and Kruskal-Wallis were used to compare and showed significantly higher levels of sea lice for most life stages for organic salmon. Mortality was not significantly different. FCR for organic salmon was significantly higher than for conventional salmon farming. The organic salmon grew slightly better, but the difference was not significant.en
dc.publisherNTNU
dc.titleEt sammenlignende studie av økologisk og konvensjonelt oppdrett av laks i sjø
dc.typeBachelor thesis


Tilhørende fil(er)

FilerStørrelseFormatVis

Denne innførselen finnes i følgende samling(er)

Vis enkel innførsel