Vis enkel innførsel

dc.contributor.advisorWahlgren, Marte Berg
dc.contributor.advisorStrand, Åse
dc.contributor.authorKåring, Astri Refsnes
dc.contributor.authorNorum, Elise
dc.date.accessioned2020-08-16T16:00:45Z
dc.date.available2020-08-16T16:00:45Z
dc.date.issued2020
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/11250/2672063
dc.description.abstractMålet med denne bacheloroppgaven var å undersøke hvilke holdninger norske forbrukere har til tare i matprodukter, samt å undersøke om holdningene mellom ulike demografiske grupper varierer. Det ble gjennomført en nettbasert spørreundersøkelse der respondentene var personer over 18 år, bosatt i Norge. Undersøkelsen inneholdt spørsmål om holdninger til tare, åpenhet og interesse for ny mat, og viktighet av helse, bærekraft og sunnhet. Undersøkelsen ble delt på Facebook og fikk 634 respondenter. Utvalget på 634 respondenter ble vurdert som stort og bredt nok til å kunne gi interessant informasjon om holdninger til tare. Resultatene viste at utvalget generelt sett har en positiv holdning til tare i matprodukter. Det var kun signifikant forskjell mellom noen få demografiske grupper når det kom til påstander om holdning til tare. Undersøkelsen viste at respondentene generelt sett hadde lite kjennskap til tare som mat, og ønsket å lære mer om hvordan tare kan brukes som mat. De var interesserte og åpne for ny mat, og verdsatte smak foran helse og bærekraft. Basert på resultater og vurderinger ble det konkludert med at norske forbrukere har en positiv holdning til tare i mat. Resultatene viser at det i hovedsak, med unntak nevnt i oppgaven, ikke kunne påvises variasjon mellom de demografiske gruppene når det kom til holdninger til tare i mat.
dc.description.abstractThe purpose of this bachelor thesis is to examine Norwegian consumer attitudes towards seaweed in food products, and also examine if attitudes towards seaweed in different demographic groups varies. An online survey was conducted among people over the age of 18, situated in Norway. The survey contained questions about attitudes towards seaweed, openness and interest of novel food, as well as questions about the importance of health and sustainability. The survey was shared on Facebook, and had 634 respondents. The panel consisting of 634 respondents was considered to be wide enough to provide interesting information about attitudes towards seaweed. The results showed that the panel has a positive attitude towards seaweed in food products in general. There were significant difference between a few of the demographic groups regarding assertions about attitudes towards seaweed. The respondents had poor knowledge about seaweed as food, and they wanted to learn more about how to use seaweed as food. They were interested and open-minded regarding novel foods, and valued taste to health and sustainability. Based on the evaluation of results, it was concluded that Norwegian consumers have a positive attitude towards seaweed as food. Based on the results, with some exceptions, it was not possible to find a variation between the demographic groups concerning attitudes towards seaweed.en
dc.publisherNTNU
dc.titleHoldninger til tare i matprodukter
dc.typeBachelor thesis


Tilhørende fil(er)

FilerStørrelseFormatVis

Denne innførselen finnes i følgende samling(er)

Vis enkel innførsel