Blar i Institutt for bioteknologi og matvitenskap på forfatter "Jakobsen, Anita N."
-
Biokonservering - Melkesyrebakteriers vekstegenskaper og mekanismer for antimikrobiell effekt mot Escherichia coli og Listeria innocua
Strømseth, Sigrid (Master thesis, 2021)Sjømat er svært utsatt for mikrobiell- og enzymatisk nedbrytning, og konserveringsmetoder som hindrer eller senker effekten av dette er derfor viktig. Forbrukere ønsker minimalt prosesserte spiseklare retter med høy kvalitet, ... -
Biokonservering - Screening av melkesyrebakterier for inhibering av patogene bakterier i sjømat
Lillebjerka, Astrid (Master thesis, 2019)En endring i mattrendene hos forbruker som innebærer økt etterspørsel etter spiseferdig og lettprosessert sjømat gjør at det kreves nye metoder og kombinasjon av metoder innenfor konservering av sjømat. Biokonservering er ... -
Comparing traditional wooden smoke and purified condensed smoke in combination with potassium lactate in cold smoked salmon (Salmo Salar L.)
Valø, Torunn (Master thesis, 2019)Den tradisjonelle røykeprosessen av kaldrøkt laks tilfører sot, aske og polysykliske aromatiske hydrokarboner (PAHs). Slike uønskede tilsetningsstoffer kan fjernes ved bruk av renset og kondensert røyk (PCS). Å redusere ... -
The Potential of Biobased Materials Combined with Soluble Gas Stabilisation in Packaging of Atlantic Salmon (Salmo salar L.) Fillets
Hagen, Andrea (Master thesis, 2021)Følgelig av en globalt økende bekymring for problemstillinger rundt bærekraft, og karbonpå-virkningen av petroleumsbaserte materialer, har det blitt et utvidet fokus på å produsere og ut-nytte materialer som både er ...