Blar i Institutt for bioteknologi og matvitenskap på dokumenttype "Master thesis"
Viser treff 61-80 av 722
-
Bacterial Community Dynamics in a Biofilter exposed to a Micropollutant
(Master thesis, 2014)Perfluorooctanoic acid (PFOA) is a fluorinated compound used in many industrial and consumer products. It is environmentally persistent, widespread and bioaccumulative, and multiple toxicities have been reported in ... -
Bacterial community structures and dynamics in host and built environments of Arctic charr (Salvelinus alpinus) aquacultured in RAS and FTS
(Master thesis, 2022)Resirkulerende akvakultursystemer (RAS) øker i populæritet for produksjon av laksefisk. Vannet resirkuleres i et RAS, sammenlignet med gjennomstrømningssystemer (FTS) hvor det er behov for konstant tilførsel av nytt vann. ... -
Bakteriell adhesjon til mukosale overflater - Effektar av mikrobiota på bakteriell adhesjon til lakseskinn
(Master thesis, 2019)Fisk lever i direkte kontakt med sitt ytre miljø, og er difor kontinuerleg utsette for eksterne truslar. Skinnet er den fyrste forsvarslinja mot det ytre miljøet, og det er dekt med eit slimlag, også kalla mucus. Mucus ... -
Bioaktive komponenter fra butare (Alaria esculenta) som ingrediens i aktiv emballasje for økt holdbarhet og mattrygghet i modifisert atmosfærepakket laks (Salmo salar L.)
(Master thesis, 2020)I denne masteroppgaven skulle det undersøkes om bioaktive komponenter fra butare (Alaria esculenta) kunne benyttes som ingrediens i en aktiv emballasjeløsning for økt holdbarhet og mattrygghet i et filetprodukt av Atlantisk ... -
Bioaktive peptider i fisk: Med fokus på silderogn
(Master thesis, 2011)Målet med oppgaven var å karakterisere peptidsammensetningen i silderognhydrolysater og bioaktive egenskaper for disse. Det skulle fokuseres mest på peptiders hemming av angiotensinkonverterende enzym (ACE), som inngår i ... -
Biochemical Characterizations of Enzymes from Oil Reservoir Metagenomes
(Master thesis, 2014)Microorganisms have evolved to exist in diverse environments on earth, even under the harsh conditions of oil reservoirs several kilometres below the seafloor. The environmental conditions there are extreme in several ... -
Biochemical Characterizations of Enzymes from Oil Reservoir Metagenomes
(Master thesis, 2014)Microorganisms have evolved to exist in diverse environments on earth, even under the harsh conditions of oil reservoirs several kilometres below the seafloor. The environmental conditions there are extreme in several ... -
Biochemical Composition and Bioactive Properties of Mesopelagic Fish-Derived Protein Hydrolysate from Northern Krill (Meganyctiphanes norvegica) and Mueller's Pearlside (Maurolicus muelleri) for Possible Utilization of Novel Marine Resources
(Master thesis, 2022)The growing world population comes with a serious concern on how to sustainably meet the people's nutritional demand now and for the generations to come. The double burden of disease which is a surge in communicable and ... -
Biochemical Composition of the Drip Loss From Thawing of the Macroalgae Saccharina latissima and Alaria esculenta
(Master thesis, 2020)Makroalger brukes som mat og som råmateriale for ekstraksjon av tilsetningsstoffer og funksjonelle forbindelser i blant annet matindustrien, kosmetikkindustrien og farmasøytisk industri. I løpet av de siste årene har den ... -
Bioconversion of Heavy oil: Characterizations of Microbial potential to bioconvert Mariner Maureen-, Peregrino- and Bressay oil
(Master thesis, 2011)70 % of world s oil reservoirs consist of heavy oil, and as the supply of conventional oil decreases, researchers are searching for new technologies to explore and enhance heavy oil recovery. One of the postulated technologies ... -
Biodegradation of oil films with different thicknesses in marine environments - Hydrocarbon degradation and microbial communities
(Master thesis, 2017)The purpose of this study is to examine the effect of different oil film thicknesses on the biodegradation rate and microbial communities, focusing on medium sized oil films (50-500 µl). Initially, three approaches for ... -
Biodiesel fra mikroalger: Betydning av næringssaltbegrensning for syntese og utbytte av lipider og karbohydrater i kiselalger (diatomeer).
(Master thesis, 2011)Målet med masteroppgaven var å vurdere effekten av ulike fortynningsrater ved dyrking av Phaeodactylum tricornutum og Chaetoceros muelleri i silikat- og nitrogenredusert medium, med fokus på vekst (biomasse og celletall) ... -
Biodrivstoff fra tare - Fermentering av alginat til etanol
(Master thesis, 2011)Bioenergi er et viktig alternativ for erstatning av petroleumsbasert drivstoff, men det er fremdeles et stort behov for forskning og utvikling av prosesser som kan bedre dagens teknologi. Bioenergi inkluderer blant annet ... -
Biogas from Livestock Manure: Microbial Community Analysis of Biogas Reactors
(Master thesis, 2012)The aim of this experiment was to monitor the microbial communities in two biogas reactors and evaluate the efficiency of denaturing gradient gel electrophoresis (DGGE) as a technique for visualizing shifts in the microbial ... -
Bioinformatisk analyse og genetisk modifisering av karbohydratmetabolismen i Pseudomonas fluorescens, med fokus på alginatsyntese fra glukose
(Master thesis, 2006)Den sentrale karbohydratmetabolismen i Pseudomonas fluorescens, med vekt på opptak og metabolisme av glukose, ble forsøkt kartlagt ved litteraturstudier og bioinformatisk analyse av tilgjengelige genomsekvenser. Det ble ... -
Biokjemisk sammensetning, biologisk aktivitet og effekt av simulert fordøyelse i rød sjøpølse Parastichopus tremulus
(Master thesis, 2022)Verdens befolkning er forventet å vokse kraftig. Det er allerede en stor global utfordring å produsere nok næringsrik og helsefremmende mat til den voksende befolkningen på en bærekraftig måte. Interessen for marine proteiner ... -
Biokonservering - Melkesyrebakteriers vekstegenskaper og mekanismer for antimikrobiell effekt mot Escherichia coli og Listeria innocua
(Master thesis, 2021)Sjømat er svært utsatt for mikrobiell- og enzymatisk nedbrytning, og konserveringsmetoder som hindrer eller senker effekten av dette er derfor viktig. Forbrukere ønsker minimalt prosesserte spiseklare retter med høy kvalitet, ... -
Biokonservering - Screening av melkesyrebakterier for inhibering av patogene bakterier i sjømat
(Master thesis, 2019)En endring i mattrendene hos forbruker som innebærer økt etterspørsel etter spiseferdig og lettprosessert sjømat gjør at det kreves nye metoder og kombinasjon av metoder innenfor konservering av sjømat. Biokonservering er ... -
Biokonservering – Screening av melkesyrebakterier fra spiseklare sjømatprodukter for antimikrobiell effekt mot Aeromonas salmonicida og Brochothrix thermosphacta og karakterisering av vekstkinetikk i vakuumpakket laks (Salmo salar L.)
(Master thesis, 2020)Sjømatprodukter er blant de mest omsatte matvarene i verden og fraktes ofte over store geografiske avstander. Fisk er spesielt utsatt for mikrobiell ødeleggelse og betegnes som et lettbedervelig produkt med kort holdbarhet. ... -
Biokonservering- Screening av melkesyrebakterier som mulig beskyttende kultur i spiseklar sjømat
(Master thesis, 2020)Forbrukernes ønske om spiseklare sjømatprodukter med høy sensorisk og ernæringsmessig kvalitet er utfordrende og kan medføre økt matsvinn. For å hindre dette bør barriereteknologi anvendes for å sikre trygg mat med ...