• Design av studieoppsett: Barns Aksept for omega-3 tilskudd over tid 

      Nohr, Eva Marie (Bachelor thesis, 2020)
      Hensikten med dette arbeidet var å utarbeide et studieoppsett for å måle barns aksept for omega-3 tilskudd over tid. Teori om omega-3, barn som målgruppe og personvern legges frem i tillegg til teori om egnede forbrukeru ...
    • Harskningsproblematikk i brød av linfrø 

      Jensen, Marthine Rørstand; Lier, Hedda Skullerud; Nguyen, Van Alisa B. T. (Bachelor thesis, 2022)
      Denne bacheloroppgaven er et samarbeid med Linbakst, der harskningsforløpet i linfrøbrød ble undersøkt. Problemstillingen var å se om tilsetning av ulike antioksidanter vil redusere dannelsen av harskningsprodukter. For å ...
    • Holdninger til tare i matprodukter 

      Kåring, Astri Refsnes; Norum, Elise (Bachelor thesis, 2020)
      Målet med denne bacheloroppgaven var å undersøke hvilke holdninger norske forbrukere har til tare i matprodukter, samt å undersøke om holdningene mellom ulike demografiske grupper varierer. Det ble gjennomført en nettbasert ...
    • Melbillelarver (Tenebrio molitor) som kjøtterstatter. Produktutvikling, forbrukeraksept og holdninger 

      Hauge, Even Sørvåg; Tran, Theresa Thanh-Truc; Vinje, Andrea Nyland (Bachelor thesis, 2023)
      Den økende verdensbefolkningen gjør det nødvendig å utforske bærekraftige proteinkilder for å møte økende matbehov. Insekter er en del av kostholdet til mennesker i enkelte deler av verden, likevel har ikke vestlige ...
    • Norwegian Consumers’ Skepticism towards Smoke-Flavoring of Salmon—Is It for Real? 

      Waldenstrøm, Lene; Wahlgren, Marte Berg; Strand, Åse; Lerfall, Jørgen; Øvrum Gaarder, Mari (Peer reviewed; Journal article, 2022)
      The aim of the present study was to explore Norwegian consumers’ attitudes toward smoke-flavoring of cold smoked salmon (CSS), by conducting a digital survey and focus group discussions. Some of the smoke-flavoring techniques, ...
    • Redd Maten! – Fra matsvinn i dagligvare, til nytt produkt 

      Lasic, Damir; Krosser, Heidi H.; Bache Cassandra B. (Bachelor thesis, 2023)
      Denne bacheloroppgaven hadde som hensikt å kartlegge hvilke råvarer som produserer mest matsvinn hos dagligvarebutikker og deretter utvikle nye produkter basert på de identifiserte råvarene. For å kartlegge mengden matsvinn ...
    • Sensorisk beskrivelse og sammenligning av bygg-, hvete-, rug- og potetvodka, og kjemisk analyse for landbruksetanol 

      Hansen, Kim; Hansæl, Embret Hermann; Strømsvåg, Eline (Bachelor thesis, 2023)
      Etter produksjonsmonopolet på brennevin ble opphevet, har det blomstret opp med håndverksdestillerier i Norge. Dette har medført et økende sortiment av norsk produsert brennevin på Vinmonopolet. For å undersøke om et produkt ...
    • Veiledning til holdbarhets- og forbrukerundersøkelse av pølser, og gjennomføring av internrevisjon ved Oppdal Smak & Behag. 

      Alnes, Ole Petter Torset; Kvernberg, Henrik; Juberg, Sebastian (Bachelor thesis, 2020)
      Oppdal Smak & Behag har lansert sin egen pølseserie; Hannes pølser. Derfor ønsket de å kartlegge hvor godt forbrukere liker de ulike pølsetypene og hvilke pølser de foretrekker. I tillegg hadde de et behov for å undersøke ...