Vis enkel innførsel

dc.contributor.authorMoen, Elin Marie
dc.contributor.authorKatzenmaier, Ingunn Erika
dc.contributor.authorJohannessen, Trine Skjoldager
dc.date.accessioned2013-01-10T08:02:26Z
dc.date.available2013-01-10T08:02:26Z
dc.date.issued2012
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/11250/142883
dc.description.abstractNORSK: På grunn av den store interessen for hvordan ernæring påvirker helsen vår, har vi valgt å fordype oss i hvordan en lavkarbo-diett kan ha en påvirkning for utvikling av hjerte – og karsykdom. Som sykepleiere skal vi jobbe helsefremmende og forebyggende, og til enhver tid være faglig oppdaterte. Med god fagkunnskap kan sykepleiere veilede, rådgive og undervise pasienten og pårørende. Når en lavkarbo-diett er assosiert med et stort fettinntak, og små mengder med karbohydrater, er vi bekymret for om dette kan gi utslag for utvikling av sykdom. Vi har oppdatert oss på dagens kunnskap, og har videre brukt forskningsartikler for å se dette i sammenheng. Gjennom drøfting av dette materialet, er det tydelig at sammensetningen av kostholdet vi spiser, har stor betydning. Forskningen viser at vegetabilske kilder er å foretrekke fremfor et stort inntak av animalske kilder, som assosieres med økt risiko for kardiovaskulær mortalitet.no_NO
dc.description.abstractENGELSK: Cardiovascular disease is the greatest cause of death among Norwegians. To reduce the increasing number of lifestyle related diseases, several different diet theories have appeared, amongst them the low -carb diet. The low-carb diet promises health effects and quick weight loss. Because of the growing interest on how nutrition affects our health, we have chosen to take a deeper look into what a low-carb diet can do to effect the development of cardiovascular disease. As nurses we are working with preventative health and need to be up-to-date on subjects related to this. With good knowledge nurses can advise and teach both the patient and family members. Since a low-carb diet is associated with large fat consumption and small amounts of carbohydrates, we are worried about how and if this might affect development of diseases. We have looked at today’s knowledge about the subject and used scientific literature and articles to see if there is any connection. Going through this material, it seems clear that the composition of our food is important. Research shows that vegetable fat is preferred over large intake of animal fat which is associated with increased risk of cardiovascular morality.no_NO
dc.language.isonobno_NO
dc.subjectlav-karbodiettno_NO
dc.subjecthjertesykdommerno_NO
dc.subjectkarsykdommerno_NO
dc.subjecternæringno_NO
dc.titleHvilken betydning har lavkarbo-dietten for utvikling av hjerte- og karsykdom?no_NO
dc.title.alternativeWhat effect does a low-carb diet have for development of cardiovascular disease?no_NO
dc.typeBachelor thesisno_NO
dc.subject.nsiVDP::Medical disciplines: 700::Health sciences: 800::Nursing science: 808no_NO
dc.source.pagenumber54no_NO


Tilhørende fil(er)

Thumbnail

Denne innførselen finnes i følgende samling(er)

Vis enkel innførsel