Vis enkel innførsel

dc.contributor.authorBjørge, Lene
dc.contributor.authorTan, Angelica Cruz
dc.date.accessioned2013-06-24T07:59:12Z
dc.date.available2013-06-24T07:59:12Z
dc.date.issued2013
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/11250/142865
dc.description.abstractNORSK: Oppgaven er en litteraturstudie som baserer seg på tidligere forskning og vitenskapelig artikler. Den tar for seg temaet diabetisk spiseforstyrrelse. Unge kvinner med diabetes type 1 har vist tendenser til å være sårbare for å utvikle spiseforstyrrelse. De unge kvinnene slanker seg ved å bevisst enten ta lavere dose insulin eller å unnlate insulindosen helt. Hensikten med denne oppgaven er å bevisstgjøre sykepleier om viktigheten av god oppfølging hos pasienter med diabetes mellitus type 1, slik at man kan være med på å forebygge at denne pasientgruppen utvikler en spiseforstyrrelse. Ved hjelp av vitenskapelige forskningsartikler har vi kunnet sett på problematikken og vurdert tiltak og behandling for pasienter med diabetes mellitus type 1 og spiseforstyrrelserno_NO
dc.description.abstractENGLISH: This thesis is a literature study which is based on earlier research and scientific articles. It addresses the topic of diabetic eating disorder. Young women with type 1 diabetes mellitus have proven to show tendencies of developing eating disorders by taking lower doses of insulin than prescribed or omit to take their insulin dose. The purpose of this thesis is to raise nurses’ awareness about the importance of good follow-up in patients with diabetes mellitus type 1 to prevent this patient group of developing an eating disorder. Scientific articles have enabled us to review the issue and evaluate measures and treatment for patients who have diabetes mellitus type 1 and eating disorders.no_NO
dc.language.isonobno_NO
dc.subjectdiabetes type 1no_NO
dc.subjectspiseforstyrrelseno_NO
dc.subjectinsulinunnlatelseno_NO
dc.titleDiabetisk spiseforstyrrelseno_NO
dc.title.alternativeDiabetic eating disordersno_NO
dc.typeBachelor thesisno_NO
dc.subject.nsiVDP::Medical disciplines: 700::Health sciences: 800::Nursing science: 808no_NO
dc.subject.nsiVDP::Medical disciplines: 700::Health sciences: 800::Food hygiene: 813no_NO
dc.source.pagenumber56no_NO


Tilhørende fil(er)

Thumbnail

Denne innførselen finnes i følgende samling(er)

Vis enkel innførsel