Blar i NTNU Open på forfatter "Mehli, Lisbeth"
-
Aeromonas arter fra spiseklare salatblandinger -identifisering og karakterisering av isolater.
Umutoni, Noelle (Master thesis, 2019)Aeromonas spp. er vidt utbredt i naturen, og kan isoleres fra akvatiske miljøer. Aeromonas spp. er en anerkjent opportunistisk patogen, som kan formere seg og vokse ved temperaturer mellom 4 and 37 grader. Av den grunn, ... -
Antibiotic Resistance Properties among Pseudomonas spp. Associated with Salmon Processing Environments
Thomassen, Gunn Merethe Bjørge; Reiche, Thorben; Tennfjord, Christine Eikås; Mehli, Lisbeth (Peer reviewed; Journal article, 2022)Continuous monitoring of antimicrobial resistance in bacteria along the food chain is crucial for the assessment of human health risks. Uncritical use of antibiotics in farming over years can be one of the main reasons for ... -
Arbeidslivets perspektiv inn i klasserommet via filmatiserte case
Jakobsen, Anita Nordeng; Mehli, Lisbeth; Hoel, Sunniva (Peer reviewed; Journal article, 2020)Arbeidslivsrelevans i høyere utdanning er avhengig av kontakt med arbeidslivet, men like viktig er det å ruste studenten til en fremtid preget av livslang læring. I tillegg til fagkunnskap er arbeidsgivere opptatt av de ... -
Bacterial community development and diversity during the first year of production in a new salmon processing plant
Thomassen, Gunn Merethe Bjørge; Krych, Lukasz; Knøchel, Susanne; Mehli, Lisbeth (Peer reviewed; Journal article, 2022)The bacterial diversity and load on equipment in food processing facilities is constantly influenced by raw material, water, air, and staff. Despite regular cleaning and disinfection, some bacteria may persist and thereby ... -
Biofilm disinfection survival and growth dynamics of Listeria monocytogenes and Pseudomonas spp. from a Norwegian salmon processing facility
Hjørungnes, Martinus (Bachelor thesis, 2021)Norge er verdens største produsent av Atlantisk laks (Salmo salar) og eksporterer majoriteten til videre prosessering i EU-land. Spiseklare produkter av laks blir en stadig viktigere del av markedet, men innebærer risiko ... -
Effekten av ulikt fôr på utvalgte kvalitetsparametre i torskeloins fra levendelagret Atlantisk torsk (Gadus morhua)
Rein Gustavsen, Ragna (Master thesis, 2018)Fangst av Atlantisk torsk (Gadus morhua) er et svært sesongbasert fiske med landing av store volum over en kort periode fra januar til april. De siste 30 årene har det i Norge vært en økning i blant annet teknologiske ... -
En evaluering av ekstraksjonsmetoder for vitamin C i ulike bladgrønnsaker og salturt
Hajdu-Andersson, Fanny; Thomassen, Rikke (Bachelor thesis, 2023)Hovedmålet med denne oppgaven var å bestemme den mest gunstige ekstraksjonsmetoden for vitamin C i ulike plantematerialer. Dette ble gjort ved å utføre og deretter vurdere ulike ekstraksjonsmetoder. Det ble tatt utgangspunkt ... -
Fareanalyse for å finne mulige kontamineringspunkter og smitteveier for L. monocytogenes ved produksjon av atlantisk laks (Salmo salar L.)
Lerfall, Jørgen; Hannisdal, Atle; Hoel, Sunniva; Jakobsen, Anita Nordeng; Mehli, Lisbeth; Kjønvik, Elisabeth Hassel (Research report, 2020) -
Forekomst av Listeria spp. i et nyetablert prosesseringsanlegg for laks - Vekst av Listeria monocytogenes og Listeria innocua på rustfritt stål, alene og i interaksjon med fire andre bakterieisolater
Bremvåg, Maja (Master thesis, 2019)Norsk oppdrettsnæring er verdensledende og i 2018 eksporterte Norge laks til en verdi av 67,8 milliarder kroner, som ble nok et rekordår. Kunden krever i et stadig mindre prosessert produkt og bruk av færre konserveringsmidler, ... -
Genetic Characterization and Stress Tolerance Profiling of Listeria monocytogenes from the Samlon Processing Value Chain
Boneng, Ingrid Margrethe (Master thesis, 2022)Den matbårne patogene bakterien Listeria monocytogenes kan gi alvorlig sykdom i mennesker ved å entre verdikjeder i matindustrien. Denne patogene bakterien er spesielt en bekymring for tryggheten til spiseklare produkter, ... -
Helgenomsekvensering av Listeria monocytogenes fra lakseindustri - Kvalitetssikring av DNA
Johansen, Kristoffer; Lee, Heidi Heejin (Bachelor thesis, 2020)Hensikten med oppgaven var å etablere kunnskap om Listeria monocytogenes-isolater hentet fra en laksefabrikk ved å isolere DNA og sende DNA-isolatet videre til helgenomsekvensering. Den vitenskapelige verdien av denne ... -
High Disinfectant Tolerance in Pseudomonas spp. Biofilm Aids the Survival of Listeria monocytogenes
Thomassen, Gunn Merethe Bjørge; Reiche, Thorben; Hjørungnes, Martinus; Mehli, Lisbeth (Peer reviewed; Journal article, 2023)Pseudomonas spp. are the most commonly found bacteria in food-processing environments due to properties such as a high growth rate at low temperatures, a high tolerance of antimicrobial agents, and biofilm formation. In ... -
Identification and characterization of Listeria monocytogenes originating from the salmon processing value chain
Duister, Ingrid Malien (Master thesis, 2022)Identifiseringen, kildesporingen og overvåkningen av matbårne patogener som Listeria monocytogenes (L. monocytogenes) er viktig for matproduksjonsindustrien for å hindre store utbrudd med alvorlige konsekvenser for ... -
Identifisering av, og biofilmegenskaper blant, Pseudomonas spp. fra et lakseslakteri – påvirkning på vekst og overlevelse av Listeria innocua.
Boyko, Viktoriya (Master thesis, 2020)Norsk oppdrettsnæring er verdensledende og utgjør 53 % av verdens totalproduksjon. I 2019 eksporterte Norge 1,1 million tonn laks for 72,5 milliarder kroner. En del av moderne og sunn livstil har blitt å konsumere mer ... -
Interest, identity and perceptions. What makes a food technologist?
Staberg, Ragnhild Lyngved; Jakobsen, Anita Nordeng; Persson, Rolf Jonas; Mehli, Lisbeth (Peer reviewed; Journal article, 2022)Purpose Previous research shows that identity formation is a crucial bridge between higher education and future employment. The objective of this study was to improve our understanding and knowledge of food technology ... -
Kan digital samhandling mellom studenteksperter i praksis stimulere til refleksjon, diskusjon og kritisk tenkning?
Langfoss, Kari Helgetun; Mehli, Lisbeth; Jakobsen, Anita Nordeng (Journal article; Peer reviewed, 2023)Arbeidslivspraksis som en integrert del av høyere utdanning kan styrke kandidatenes kvalifikasjoner for arbeidslivet. Praksisbedrifter aktuelle i denne studien er produksjonsbedrifter, forskningsinstitusjoner, laboratorium ... -
Kartlegging av Listeria monocytogenes i fôr og sjøfase ved produksjon av atlantisk laks (Salmo salar)
Hoel, Sunniva; Jakobsen, Anita Nordeng; Mehli, Lisbeth; Lerfall, Jørgen (Research report, 2021)Forekomst av Listeria monocytogenes er en kjent utfordring i lakseindustrien. Bakterien kan etablere seg i produksjonsmiljøet, kontaminere produkter ved prosessering og utgjøre en potensiell risiko for forbrukere, spesielt ... -
Muggflora på Grotteost
Lindstad, Agnete J.; Finne Kure, Cathrine; Mehli, Lisbeth; Langfoss, Kari Helgetun (Journal article, 2021) -
Mycoflora of artisanal cave cheese
Lindstad, Agnete J. (Master thesis, 2021) -
Nutritional value of hydroponically cultivated Lactuca Sativa L. “Frillice” using urine-derived nutrient solutions
Kjellsen, Lone Hjeldnes (Bachelor thesis, 2023)Hovedmålet i denne oppgaven var å analysere hydroponisk dyrket salat av typen Lactuca sativa L. «Frillice» ved hjelp av åtte ulike næringsløsninger, og å analysere salatenes næringsverdi. En næringsløsning basert på ...