Blar i NTNU Open på forfatter "Bar, Eirin Marie Skjøndal"
-
Advanced Food Processing Equipment Design for a Sustainable Salmonid Fish Industry in Norway
Bar, Eirin Marie Skjøndal (Doctoral thesis at NTNU;2015:218, Doctoral thesis, 2015)Food production is one of today’s largest contributors to resource consumption, transformation of landscape and land use as well as greenhouse gas emissions. As the world’s population grows, the food consumption grows with ... -
Automatisering av krabbeproduksjon ved bruk av en fleksibel produktutviklings metode
Risnes, Brynhild (Master thesis, 2020)Abstract will be available on 2023-07-01 -
Bruk av maskinsyn for automatisk telling og artsbestemmelse av villfisk som beiter under oppdrettsmerder
Haugen, Hans Alan Whitburn (Bachelor thesis, 2020)Denne bacheloroppgaven handler om å bruke maskinsyn til å telle villfisk som beiter under oppdrettsmerder. Forsøket ble gjort som en del av Sameksistensprosjektet til Nofima. Objektdetekteringen baserer seg på dype nevrale ... -
BÆREKRAFTIG PRODUKTUTVIKLING AV BANANBAR FOR Å REDUSERE MATSVINN
Bækken, Marte Solvår; Heggemsnes, Sigrid Varhaugvik; Johansen, Sunniva (Bachelor thesis, 2019)For å bidra til å redusere matsvinn er det gjennomført et forsøk på en bærekraftig produktutvikling ved å bruke overmodne bananer i småskalaproduksjon av bananbarer. Det ble først innsamlet nok litteratur til å kunne starte ... -
Expansion of skeletal muscle cells using stirred bioreactors - One step closer to in vitro meat production
Hagen, Torill (Master thesis, 2019)Det forventes at verdens befolkning vil øke raskt de kommende årene, samtidig vil den globale etterspørselen av kjøtt stige og igjen føre til økt energiforbruk, miljøforurensning og mer slaktning av dyr. Dyrking av kjøtt ... -
Exploring the Potential for Hydroponic Plant Growth in Water from Atlantic Salmon Recirculating Aquaculture Systems (Aquaponics)
Tennøy, Astrid Kristine (Master thesis, 2022)Den globale befolkningen vokser stadig, og FN spår at den vil nå 9,8 milliarder i 2050. For å sikre denne veksten, må en betydelig økning i matproduksjonen til. Dette er problematisk på grunn av utfordringer knyttet til ... -
Food-Loss Control at the Macronutrient Level: Protein Inventory for the Norwegian Farmed Salmon Production System
Abualtaher, Moh'd Hasan Moh'd; Bar, Eirin Marie Skjøndal (Peer reviewed; Journal article, 2020)The growing world population and the growing need for food are raising the importance of more efficient and sustainable food production systems. Food loss is a significant global challenge and a major stressor on natural ... -
Ikke-invasiv målingsteknologi og deres rapporterte evne til å måle matsvinn- og tapsrelaterte kvalitetsparametere i norsk gulrots forsyningskjede
Jacobsen, Lena; Hjelle, Ole Øyvind; Vatnelid, John Michael Berge (Bachelor thesis, 2019)Ifølge FAO og World Economic Forum Global Risks Report 2019, fører matavfall alene til 8% av årlige globale klimagassutslipp. For å nå bærekraftig matproduksjon er halvering av matavfall en av de fire lett implementerbare ... -
Kartlegging og optimalisering av lagringsbetingelser på Acartia tonsa Dana (1849) egg
Kjøsnes, Annike Antoniette Larsen (Master thesis, 2018)Hovedmålet med denne oppgaven var å undersøke sammenhengen mellom lagringsbetingelser og klekkesuksess for lagring av Acartia tonsa Dana egg Oppgaven har fokusert på følgende lagringsbetingelser: Lagring på sjøvann. Lagring ... -
Klimafotavtrykk av Gilde kjøttdeig pakket i flowpack ved Nortura Malvik
Johansen, Bendik Eugen (Master thesis, 2022)I lys av økende bekymring for global oppvarming er det satt til livs flere strategier som peker på at utslippet av drivhusgasser må reduseres. Dette kan sees fra den globale Parisavtalen, til den nasjonale strategien ... -
Klimafotavtrykk for ulike anvendelser av overskuddsmat fra matindustri, grossist og dagligvare i Oslo-området
Oddvik, Karianne Hjortland (Master thesis, 2022)Matsvinn er et globalt problem med både økonomiske, miljømessige og sosiale utfordringer. Omtrent en tredjedel av all mat som produseres blir kastet. Ved at mat kastes vil blant annet økonomiske utgifter, klimagassutslipp ... -
Lønnsom foredling av sjømat i Norge
Digre, Hanne; Bar, Eirin Marie Skjøndal; Mathiassen, John Reidar Bartle; Standal, Dag; Grimsmo, Leif; Henriksen, Kristian; Romsdal, Anita; Asche, Frank (Research report, 2014)Automatisering og robotisering av produksjonsprosesser forventes å få en sentral plass i samfunnet. I en utredning fra Stiftelsen for Strategisk Forsking i Sverige, forventes det at i løpet av ... -
Norwegian salmon rest raw material as food-loss: System and material in a sustainability context.
Abualtaher, Mohd (Doctoral theses at NTNU;2022:258, Doctoral thesis, 2022)The necessity for transformation of the food systems toward sustainability is a point of scientific consensus. At the core of the quested transformation falls the concept of optimizing biomass utilization efficiency. There ... -
OMAE2017-61845 Risk Management in Aquaculture: Integrating Sustainability Perspectives
Utne, Ingrid Bouwer; Schjølberg, Ingrid; Holmen, Ingunn Marie; Bar, Eirin Marie Skjøndal (Chapter; Peer reviewed, 2017)The aquaculture industry in Norway produced 1.3 million metric tons of fish in 2014, and further expansion is expected if the main sustainability challenges related to production and operation are mitigated. Major biological, ... -
Redd maten! - Systematisk utvikling av nytt potetlompekonsept for reduksjon av matsvinn i primærleddet for småskalaproduksjon.
Dalsaune, Solvår-Iren; Abelvik, Karoline; Reitan, Lena (Bachelor thesis, 2020)Formålet med dette prosjektet var å undersøke om småskalaproduksjon kan være et virkemiddel for å redusere matsvinn. Til å undersøke dette ble det bestemt å utvikle et nytt potetlompekonsept for småskalaproduksjon, basert ... -
Resilient bacterial communities in a salmon processing environment: The impact on food safety
Thomassen, Gunn Merethe Bjørge (Doctoral theses at NTNU;2022:231, Doctoral thesis, 2022) -
Review of applying material flow analysis-based studies for a sustainable Norwegian Salmon aquaculture industry
Abualtaher, Moh'd Hasan Moh'd; Bar, Eirin Marie Skjøndal (Journal article; Peer reviewed, 2019)Since its beginning in the early 70thies, the fast growing Atlantic salmon aquaculture industry in Norway has been and still is an object for research across numerous disciplines and research fields. This article presents ... -
A Review of Food Contaminants and Their Pathways Within Food Processing Facilities Using Open Food Processing Equipment
Pakdel, Mahsa; Olsen, Anna; Bar, Eirin Marie Skjøndal (Peer reviewed; Journal article, 2023)This study focuses on the chemical, physical, and biological hazards that pose food contamination risks during the processing of food in facilities using open food processing equipment through a review of published literature ... -
Styrt dyrking og deteksjon av relevant biofilm ved hjelp av maskinsyn i salmonid fiskeforedlingsindustri
Meidell, Line Skontorp (Master thesis, 2018)Hovedmålet med denne masteroppgaven var å undersøke om representativ biofilm fra en fiskeforedlingsbedrift for salmonid fisk kan detekteres ved hjelp av UV-synlig spektroskopi som kan være anvendbart i et autonomt vaskesystem ... -
Systemic Insights on the Integration of UN Sustainable Development Goals within the Norwegian Salmon Value Chain
Abualtaher, Moh'd Hasan Moh'd; Rustad, Turid; Bar, Eirin Marie Skjøndal (Peer reviewed; Journal article, 2021)This study proposes a conceptual framework that aims to gain insight into the integration of the sustainable development goals (SDG) within the Norwegian salmon value chain (NSVC). The proposed framework was developed by ...