Blar i Fakultet for naturvitenskap (NV) på emneord "Mat og teknologi"
Viser treff 1-12 av 12
-
Antimikrobielle og antioksidative egenskaper ved butare (A. Esculenta), og bruk av butare som absorbent ved modifisert atmosfære pakking (MAP) av atlantisk laks (Salmo salar L.)
(Master thesis, 2018)Det ble utført innledende forøk for å undersøke den mikrobiologiske floraen som eksisterer på rå og tørket (usterilisert), samt tørket gammabestrålt (sterilisert) butare. Dette ble undersøkt ved å dyrke prøver av disse ... -
Deteksjon og identifikasjon av mikrobiota i lakseslakteri - Sammenligning av multikultur biofilmer og deres påvirkning på vekst av Listeria monocytogenes ved 4 og 15 °C
(Master thesis, 2018)Norge er en stor eksportør av oppdrettslaks og 2017 var et rekordår for norsk lakseeksport. Kundebehovet har endret seg over tid, i dag er behovet for enkle løsninger og ready-to-eat produkter av laks større. Mikrobiell ... -
Effekten av ulikt fôr på utvalgte kvalitetsparametre i torskeloins fra levendelagret Atlantisk torsk (Gadus morhua)
(Master thesis, 2018)Fangst av Atlantisk torsk (Gadus morhua) er et svært sesongbasert fiske med landing av store volum over en kort periode fra januar til april. De siste 30 årene har det i Norge vært en økning i blant annet teknologiske ... -
Growth kinetics and spoilage potential of Aeromonas salmonicida strain SU2 in pre-rigor filleted back loins of salmon in vacuum and modified atmosphere packaging during cold storage
(Master thesis, 2018)Aeromonas spp. are ubiquitous bacteria in all environments and can easily be isolated from aquatic habitats. They have frequently been isolated from seafood and present a potentially food spoilage and food safety hazard ... -
Holdbarhetsforlengende prosess- og emballasjeteknologi for ferske produkter av taskekrabbe (Cancer pagurus)
(Master thesis, 2018)Denne oppgaven er et samarbeid med Hitramat AS som ønsket å undersøke mulighetene og effekten av å bruke ulike tilsetningsstoffer for å øke holdbarheten til produktet «fylt krabbeskjell av taskekrabbe». Krabbe er et lett ... -
Kartlegging og optimalisering av lagringsbetingelser på Acartia tonsa Dana (1849) egg
(Master thesis, 2018)Hovedmålet med denne oppgaven var å undersøke sammenhengen mellom lagringsbetingelser og klekkesuksess for lagring av Acartia tonsa Dana egg Oppgaven har fokusert på følgende lagringsbetingelser: Lagring på sjøvann. Lagring ... -
Kjernemagnetisk resonans spektroskopi (NMR) som verktøy for prosessvurdering under produksjon av marine omega-3 konsentrat.
(Master thesis, 2018)Denne masteroppgaven har som mål å bruke kjernemagnetisk resonans spektroskopi (NMR) til å analysere marine omega-3 konsentrater, da spesielt med tanke på kvaliteten og effekten av prosesseringen konsentratene gjennomgår. ... -
Regional villgjær i ølproduksjon: Karakterisering av fermenteringsegenskaper og sensorisk egenart - Regional wild yeast in beer production : Characterization of fermentation properties and sensory distinctive character
(Master thesis, 2018)Gjærens genetiske og fysiologiske egenskaper er avgjørende for smaks- og aromautvikling i øl, og det er kjent at det er signifikante forskjeller mellom gjærarter i produksjon av aromastoffer. Hensikten med denne oppgaven ... -
Risikoanalyse av spiseklar sjømat i Norge
(Master thesis, 2018)De største utfordringene som kan true mattryggheten til spiseklar sjømat er å unngå kontaminering av produkt/råstoff og å holde lagringstemperaturen ved anbefalt 4°C eller lavere. Spiseklar sjømat er lettbedervelige produkter ... -
Sodium reduction in dry fermented sausages - Effects on the fermentation process, product quality and taste
(Master thesis, 2018)Dry fermented sausage is considered a traditional craft containing a high amount of salt. Lactic acid bacteria play an essential role in the production of fermented meat production. The bacteria are essential for lowering ... -
Styrt dyrking og deteksjon av relevant biofilm ved hjelp av maskinsyn i salmonid fiskeforedlingsindustri
(Master thesis, 2018)Hovedmålet med denne masteroppgaven var å undersøke om representativ biofilm fra en fiskeforedlingsbedrift for salmonid fisk kan detekteres ved hjelp av UV-synlig spektroskopi som kan være anvendbart i et autonomt vaskesystem ... -
Utnyttelse av bioaktive komponenter fra butare (Alaria esculenta) for økt kvalitet i et filetprodukt av Atlantisk laks (Salmo salar L) pakket i modifisert atmosfære
(Master thesis, 2018)I denne masteroppgaven skulle det undersøkes om bioaktive komponenter fra butare (Alaria esculenta) har et potensiale som ingrediens i en alginatbasert coating for økt kvalitet i et filetprodukt av Atlantisk laks (Salmo ...