Browsing NTNU Open by Author "Hannisdal, Atle"
Now showing items 1-9 of 9
-
Fareanalyse for å finne mulige kontamineringspunkter og smitteveier for L. monocytogenes ved produksjon av atlantisk laks (Salmo salar L.)
Lerfall, Jørgen; Hannisdal, Atle; Hoel, Sunniva; Jakobsen, Anita Nordeng; Mehli, Lisbeth; Kjønvik, Elisabeth Hassel (Research report, 2020) -
Holdbarhetsanalyser og forbrukerundersøkelse av lokalproduserte pølser
Brønstad, Hanne Camilla; Haugen, Heidi (Bachelor thesis, 2021)I denne oppgaven samarbeidet bachelorgruppen med bedriften Hannes Pølser som holder til på Oppdal Smak & Behag. Hanne Munkvold er utdannet butikkslakter og driver Hannes Pølser, hvor de produserer ulike pølsetyper og andre ... -
Overlevelse og eventuell vekst av Salmonella i tørket frukt - en mulig risiko for norske forbrukere
Tretteng, Ingvild (Master thesis, 2020)Våren 2019 ble det påvist et sykdomsutbrudd med Salmonella i tørket frukt i Norge. Totalt fikk 58 personer påvist salmonellose og det var begge kjønn i alle aldre spredt rundt i hele landet som ble syke. Produktet som ble ... -
Risikoanalyse av drikkevannsbasseng i Norge med fokus på mikrobiell forurensning
Rostad, Pia (Master thesis, 2019)Vann er vårt viktigste næringsmiddel og befolkningen er helt avhengig av rent vann og en tilfredsstillende vannforsyning for å kunne opprettholde et funksjonsdyktig samfunn. Dersom det skulle skje en svikt eller forurensning ... -
Risikoanalyse av spiseklar sjømat i Norge
Hatlestad, Adrian (Master thesis, 2018)De største utfordringene som kan true mattryggheten til spiseklar sjømat er å unngå kontaminering av produkt/råstoff og å holde lagringstemperaturen ved anbefalt 4°C eller lavere. Spiseklar sjømat er lettbedervelige produkter ... -
Risk analysis of drinking water storage reservoirs in Norway focusing on microbiological contamination
Rostad, Pia; Wahl, Erik; Hannisdal, Atle (Peer reviewed; Journal article, 2020)Risikoanalyse av drikkevannsbasseng i Norge med fokus på mikrobiell forurensning. Vann er vårt viktigste næringsmiddel og befolkningen er helt avhengig av rent vann og en tilfredsstillende vannforsyning for å kunne ... -
Sodium reduction in dry fermented sausages - Effects on the fermentation process, product quality and taste
Kaiander, Katrine (Master thesis, 2018)Dry fermented sausage is considered a traditional craft containing a high amount of salt. Lactic acid bacteria play an essential role in the production of fermented meat production. The bacteria are essential for lowering ... -
Utvikling av vegetarpølser
Hallvig, Sigurd; Østrem, Ingrid (Bachelor thesis, 2021)Produktutvikling er en lang og krevende prosess. Det involverer mye prøving og feiling, og det finnes ingen snarveier til et perfekt endelig produkt. Produktutvikling er viktig for vekst og suksess i en bedrift, for uten ... -
Veiledning til holdbarhets- og forbrukerundersøkelse av pølser, og gjennomføring av internrevisjon ved Oppdal Smak & Behag.
Alnes, Ole Petter Torset; Kvernberg, Henrik; Juberg, Sebastian (Bachelor thesis, 2020)Oppdal Smak & Behag har lansert sin egen pølseserie; Hannes pølser. Derfor ønsket de å kartlegge hvor godt forbrukere liker de ulike pølsetypene og hvilke pølser de foretrekker. I tillegg hadde de et behov for å undersøke ...