Effects of dietary phospholipids and bile salt on larval performance, ossification, and skeletal anomalies in Atlantic cod (Gadus morhua)
Abstract
Nivået av fosfolipider i kosten kan påvirke vekst, beinmineralisering og skjelettanomalier hos fiskelarver, og tilskudd av gallesalter kan bidra til fordøyelse og opptak av fett i larve- og juvenilstadiet. Denne studien hadde som mål å undersøke effekten av fosfolipidnivå i kosten (PL) og hvordan tilskudd av gallesalter (BS, 0,04% natriumtaurokolat) påvirker vekst, overlevelse og skjelettanomalier. Torskelarver ble fôret med anrikede rotatorier (Brachionus sp.) fra dag 3-19 etter klekking (dph) og Artemia sp. fra 15 til 34 dph. Deretter ble de fôret eksperimentelle dietter med ulike nivåer av fosfolipider og gallesalt fra 17 til 61 dph. Larvene ble utelukkende fôret med eksperimentelle dietter fra 35 til 61 dph. HPL og HPL-BS diettene inneholdt ca. 8,3% PL (% av totalt tørrstoff), mens LPL og LPL-BS diettene inneholdt ca. 7,2% PL. Ved slutten av eksperimentet ble det ikke funnet noen forskjeller i vekst. HPL-larver hadde imidlertid signifikant høyere tørrvekt (DW) enn LPL-BS-larver ved 38 dph, og høyere tørrvekt enn både LPL- og LPL-BS-larver ved 45 dph. Overlevelsen var lik på tvers av gruppene, fra 42 ± 10% til 60 ± 2% på siste dag av eksperimentet (61 dph). Larver som ble fôret med dietter med høyt fosfolipidnivå (HPL og HPL-BS) hadde et signifikant høyere antall fullt forbeinete ryggvirvler og finnestråler sammenlignet med de som ble fôret med dietter med lavt fosfolipidnivå (LPL og LPL-BS). Mellom 15 og 36 % av larvene (i alle grupper) hadde én eller flere ryggradsanomalier (kyfose, skoliose og lordose), men vi fant ingen signifikante forskjeller mellom gruppene. Blant de åtte forskjellige skjelettanomaliene som ble funnet, var den eneste signifikante forskjellen i forekomst av kyfose mellom HPL (1 ± 0,9%) og LPL (15 ± 3,4%). Alle bortsett fra én larve (>99%) hadde deformerte neural- og hemalbuer. Disse funnene antyder at fosfolipider i kosten har en positiv effekt på skjelettmineralisering hos torskelarver og kan forbedre vekstytelsen. Resultatene antyder at dietter for torskelarver bør inneholde minst 8,3% PL, og det gir grunnlag for en hypotese om at ytterligere øktinger i PL-nivå kan forbedre kvalitet hos torskeyngel. Dietary phospholipid level may influence larval performance, bone ossification and skeletal anomalies, and bile salts supplementation could aid in lipid digestion and absorption during the larval- and juvenile stage. This study aimed to investigate the effects of dietary phospholipid level (PL) and bile salt supplementation (BS, 0.04% sodium taurocholate) on growth, survival, ossification, and skeletal abnormalities. Cod larvae were fed with enriched rotifers (Brachionus sp.) from 3 to 19 dph and Artemia sp. from 15 to 34 dph and then co-fed with experimental diets with different levels of phospholipids and bile salts from 17 to 61 days post-hatching (dph). The larvae were exclusive fed with experimental diets from 35 to 61 dph. HPL and HPL-BS contained about 8.3% PL (% of total dry matter) and LPL and LPL-BS contained about 7.2% PL. No differences in growth were found at the end of the experiment. However, HPL-larvae had a significantly higher dry weight (DW) than LPL-BS larvae at 38 dph, and then both LPL and LPL-BS larvae at 45 dph. Survival was similar across groups, ranging from 42 ± 10% to 60 ± 2% on 61 dph. Larvae fed high-PL diets (HPL and HPL-BS) showed a significantly higher number of fully ossified vertebrae and fin rays when compared to those fed low-PL diets (LPL and LPL-BS). Between 15 to 36% of larvae (all groups) had one or more axial spinal anomaly (kyphosis, scoliosis and lordosis) with no significant difference between groups. Among the 8 different skeletal abnormalities found, the only significant difference was in the occurrence of kyphosis between HPL (1 ± 0.9%) and LPL (15 ± 3.4%). All but a single larva (>99%) had abnormal neural and haemal spines. These findings suggest that dietary phospholipids have a positive effect on skeletal ossification in cod larvae and may improve growth performance. The results suggest that diets for cod larvae should contain at least 8.3% PL, and it is hypothesized that higher levels may further improve larval performance.