Effect of time-restricted eating and exercise training on energy intake before and during pregnancy among women with increased risk of gestational diabetes mellitus: Secondary findings from a randomized controlled trial
Description
Full text not available
Abstract
Bakgrunn Parallelt med fedmepandemien har forekomsten av svangerskapsdiabetes mellitus (GDM) økt. Tidsbegrenset spising (TRE) kan redusere energiinntak, fremme fettap og hjelpe med vektkontroll, mens trening er kjent for å hjelpe med å regulere blodsukkeret. Imidlertid eksisterer det ingen forskning på den kombinerte effekten av TRE og trening hos kvinner med høy risiko for GDM.Mål Denne masteravhandlingen hadde som mål å finne effektene av TRE kombinert med trening under prekonsepsjon og graviditet på totalt energiinntak og makronæringsstoff-fordeling hos kvinner med høy risiko for GDM.Metoder Dette var en delstudie av det randomiserte kontrollstudiet BEFORE THE BEGINNING. Deltakerne var 167 kvinner med høy risiko for GDM, i alderen 18-39 som planla graviditet. Deltakerne ble tilfeldig fordelt (1:1) til en intervensjons- eller kontrollgruppe. Deltakerne i intervensjonsgruppen ble bedt om å konsumere all energi innen ≤ 10 timer/dag og å akkumulere ≥ 100 Personlige Aktivitetsintelligenspunkter ukentlig. Deltakerne registrerte sitt energiinntak ved baseline, etter 8 uker prekonsepsjon, og ved svangerskapsuke 12 og 28. Min primære utfallsvariabel var totalt energiinntak og sekundære utfallsvariabler inkluderte overholdelse av TRE og makronæringsstoff-fordeling. Lineære blandede modeller ble brukt for å sammenligne totalt energiinntak og makronæringsstoff-forskjeller mellom gruppene.Resultater Deltakere analysert var 165 (Kontroll, n=82, Intervensjon, n=83). Det var ingen forskjeller mellom gruppene i totalt energiinntak ved prekonsepsjon eller under graviditet. Etter 8 uker prekonsepsjon konsumerte deltakerne i intervensjonsgruppen 1695 kilokalorier/dag (kcal/dag) (standardavvik (SD) 432), sammenlignet med 1786 kcal/dag (SD 445) i kontrollgruppen, med en estimert forskjell på -62 kcal/dag (95% konfidensintervall (CI) [ -203,3, 79,6]; p= .391). Ved svangerskapsuke 12 var gjennomsnittlig inntak 1746 kcal/dag (SD 469) for intervensjonen og 1775 kcal/dag (SD 378) for kontroll, med en estimert forskjell på -40 kcal/dag (95% CI [-188,7, 109,7]; p=.603). Ved svangerskapsuke 28 var intervensjonens gjennomsnittlige energiinntak 1921 kcal/dag (SD 525), og kontrollens var 2003 kcal/dag (SD 326), med estimert forskjell på -86 kcal/dag (95% CI [-239,7, 68,3]; p=.275). Intervensjonsgruppen reduserte sitt spisetidsvindu betydelig sammenlignet med kontrollgruppen fra baseline til prekonsepsjonsuke 8 estimert forskjell på -2,0 timer/dag (95% CI [-1,50 , -2,58]; p < 0,001), fra baseline til svangerskapsuke 12, -1,1 timer/dag (95% CI [-1,77 , -0,51]; p < 0,001), og fra baseline til svangerskapsuke 28, -1,6 timer/dag (95% CI [-2,24 , -0,96]; p < 0,001). Det var ingen forskjeller mellom gruppene i makronæringsstoff-fordeling.Konklusjon En intervensjon bestående av TRE og trening hadde ingen effekt på totalt energiinntak under prekonsepsjonsperioden eller graviditeten blant kvinner med økt risiko for GDM, til tross for et redusert spisetidsvindu i intervensjonsgruppen. Background In parallel to the obesity pandemic, the prevalence of gestational diabetes mellitus (GDM) has increased. Time-restricted eating (TRE) can reduce energy intake, promote fat loss, and help in weight management, while exercise training is known to help regulate glycemic control. However, no research exists on the combined effect of TRE and exercise training in women at high risk of GDM.AimThis study aimed to determine the effects of TRE combined with exercise training during preconception and pregnancy on total energy intake and macronutrient distribution in women at high risk of GDM. MethodsThis was a sub-study of the BEFORE THE BEGINNING randomized control trial. Participants were 167 women at high risk of GDM, aged 18-39 contemplating pregnancy. Participants were randomly allocated (1:1) to an intervention or control group. Participants in the intervention group were asked to consume all energy within ≤ 10 hours/day and to accumulate ≥ 100 Personal Activity Intelligence weekly. Participants recorded their energy intake at baseline, after 8 weeks preconception, and gestational week 12 and 28. My primary outcome was total energy intake and secondary outcomes included adherence to TRE and macronutrient distribution. Linear mixed models were used to compare total energy intake and macronutrient differences between group. ResultsParticipants analyzed were 165 (Control, n= 82, Intervention, n= 83). There were no between-group differences in total energy intake at preconception or during pregnancy. After 8 weeks preconception, participants in the intervention group consumed 1695 kilocalories/day (kcal/day)(standard deviation (SD) 432), compared with 1786 kcal/day (SD 445) in the control group, with an estimated difference of -62 kcal/day (95% confidence interval (CI) [ -203.3, 79.6]; p= .391). At gestational week 12, mean intake was 1746 kcal/day (SD 469) for intervention and 1775 kcal/day (SD 378) for control, with an estimated difference of -40 kcal/day (95% CI [-188.7, 109.7]; p=.603). By gestational week 28, interventions’ mean energy intake was 1921 kcal/day (SD 525), and controls was 2003 kcal/day (SD 326), with estimated difference of -86 kcal/day (95% CI [-239.7, 68.3]; p=.275). The intervention group significantly reduced their eating time window compared to control group from baseline to preconception week 8 estimated difference of -2.0 hours/day (95% CI [-1.50 , -2.58]; p < 0.001), from baseline to gestational week 12, -1.1 hours/day (95% CI [-1.77 , -0.51]; p < 0.001), and from baseline to gestational week 28, -1.6 hours/day (95% CI [-2.24 , -0.96]; p < 0.001). There were not between-group differences in macronutrient distribution. ConclusionAn intervention comprising TRE and exercise training had no effect on total energy intake during preconception period or pregnancy among women with increased risk of GDM, despite a reduced time-window of energy intake in the intervention group.