Hvordan kan sykepleiere forebygge underernæring hos hjemmeboende eldre med demens?
Description
Full text not available
Abstract
Sammendrag
Hensikt: Hensikten med studien er å belyse hvordan kan sykepleiere forbygge underernæring hos hjemmeboende eldre med demens. I tillegg skal studien beskrive hvilke utfordringer møter sykepleiere i ernæringsarbeidet.
Metode: Med systematisk litteraturstudiet ble problemstilling drøftet i lys av forskningsartikler og relevante faglitteratur.
Resultat: Funnene i studiene viser at regelmessig ernæringskartlegging er nødvendig for tidlig identifisering av underernæring. Dette er mulig ved bruk av riktig kartleggingsverktøy og regelmessig vektkontroll. Et annet funn i studiene er kontinuitet i ernæringsarbeidet ved tilstrekkelig dokumentasjon, tydelig ansvarfordeling og tverrfaglig samarbeid. Like viktig i dette arbeidet er sykepleierens kunnskap og kompetanse for å gi et tilpasset ernæringsomsorg.
Konklusjon: Denne litteraturstudie viser at tidlig og kontinuerlig ernæringskartlegging, dokumentasjon og tverrfaglig samarbeid er viktig for kontinuitet og tidlig identifisering av underernæring. Like viktig er etablering av skriftlige rutiner og prosedyrer samt kunnskapsheving blant personalet i hjemmesykepleien. Abstract
Purpose: The purpose of these study is to shed light on how nurses can prevent malnutrition among elderly people who are living at home. The study will also describe the challenges faced by the nurses in working with nutrition care.
Method: with the systematic study the issues will be discussed with the help of research articles relevant literatures.
Result: The finding in this study shows that regularly nutritional screening is important for early diagnosis. With the use of screening tools and regularly weight control the possibility of early diagnosis will increase. Another finding is this study shows the importance of continuity in nutrition care with adequate documentation, transparent distribution of responsibility and interdisciplinary collaboration. Adequate nursing knowledge and competence to prevent and diagnose is equally important to succeed with this task.
Conclusion: This literature study shows early and continuously nutritional screening, documenting, and interdisciplinary cooperation is important to prevent and make early diagnose of malnutrition. It is equally important to establishment of written routines and procedures as well as knowledge raising among staff in home nursing.