Show simple item record

dc.contributor.advisorJohannessen, Vilde
dc.contributor.authorBratlie, Julie Kristin
dc.date.accessioned2022-07-06T17:21:14Z
dc.date.available2022-07-06T17:21:14Z
dc.date.issued2022
dc.identifierno.ntnu:inspera:110854809:50406452
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/11250/3003291
dc.descriptionFull text not available
dc.description.abstractDe siste årene har fokuset på bærekraftige praksiser blitt mer fremtredende ettersom klimaendringene er mer synlige. Matindustrien er en stor bidragsyter til utslippene som forekommer, og derfor er det viktig å se på de individuelle leddene relatert til denne industrien. Denne studien ser derfor på hvordan emosjoner henger sammen med motivasjonen til de bærekraftige endringsagentene innen fine-dining restauranter, med en hensikt av å finne ut hvordan de motiveres til å utføre bærekraftige praksiser. Ledere innen bærekraftige fine-dining restauranter ble derfor intervjuet om deres tanker og opplevelser rundt nettopp disse temaene. Det ble utført en tematisk analyse hvor det kom frem ulike aspekter av emosjoner og sammenhengen med motivasjon, i tillegg til ulike former for motivasjon. Det ble identifisert tre hovedtemaer; motivasjon, emosjoner og emosjonelle barrierer, i tillegg til seks undertemaer; ‘motivasjon basert på utfordringer’, ‘prestasjonsrettet motivasjon’, ‘motivasjon relatert til arbeidsmiljø’, ‘fine-dining som utfordrende arbeidsplass’, ‘bærekraft som et positivt tilskudd’ og ‘overarbeid og utbrenthet’. Studien argumenterer for at vellykkede bærekraftige endringsagenter avhenger av positive emosjonserfaringer for å utvikle en sunn motivasjon til yrket og de bærekraftige praksisene.
dc.description.abstract
dc.languagenob
dc.publisherNTNU
dc.titleSmaken av det grønne - en kvalitativ studie av bærekraftige endringsagenters emosjoner og motivasjon i fine-dining restauranter
dc.typeBachelor thesis


Files in this item

FilesSizeFormatView

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record