Vis enkel innførsel

dc.contributor.advisorCherubini, Francesco
dc.contributor.authorTschora, Heloise
dc.date.accessioned2019-10-26T14:03:38Z
dc.date.available2019-10-26T14:03:38Z
dc.date.issued2019
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/11250/2624651
dc.description.abstractSkogslandbruk er en landforvaltning hvor trær er dyrket rundt eller blant med nytteplanter eller beiter. Integrasjon av landbruk og skogbruk vanlig bringer forskjellig fordeler til motvirkning av klimaendring, bevaring av biologisk mangfold, produktivitet og klimatilpasning. Likevel er kvantitative studiene som innpasser disse aspektene sjelden. Ved kombinering tidsrekker av fjernanalyse landdekke datasett og biomasse karbon måling i over 3000 skogslandbruk trær fra 25 tomter i tropisk fuktig Togo, vurder vi co-fordelene og de ugunstige bivirkningene av skyggetrær agroøkosystemne ved kakaotre, kaffetre, oljepalme, bananplanter og sitrustrær på lokalt og regionalt forhold. Cirka 1.6 Mha og 4.2 Mha tap av i denne rekkefølgen eviggrøn skog og savanne skjedde mellom 1992 og 2015, og landbruk area økt med 2.4 Mha. Skyggetrær ved tredyrker plantasjene lagrer 83.7 ± 3.6 t C/ha i gjennomsnitt, hvor usikkerhetstolpen fremstiller et standardavvik. Mellom 54 og 135 Mt CO2/year kan lagres over tjue år med en skoglandbruk program i hopetall i tropisk fuktig Vest Afrika. Det stemmer overens med 66% til 166% av regional karbondioksidutslippene fra fossilt brensel og skogrydding. På gårdskala er landbygdutvikling fordeler nådd i synergi med karbonfangst og klimatilpasning fordeler når skyggetrær funksjonell mangfoldighet er høy. En integrert database av skyggetrær agroøkosystemnes regional omfang skal tillate å klekke ut effektiv planer til å maksimalisere de forskjellige co-fordelene av skoglandbruk.
dc.description.abstractAgroforestry is a land management practice where trees are grown around or among crops or pastureland. The integration of agriculture and forestry usually brings a variety of benefits for adaptation to climate change, biodiversity conservation, climate change mitigation and rural development. However, quantitative studies integrating these aspects are rare. By combining time series of remote sensing land cover datasets and biomass carbon measurements in over 3000 agroforestry trees from 25 parcels in tropical humid Togo, we assess co-benefits and adverse side-effects of shaded agroforests over cocoa, coffee, oil palm, banana and citrus plantations at local and regional scale. In West Africa, about 1.6 Mha and 4.2 Mha of losses in respectively evergreen forest and savannah occurred between 1992 and 2015, and agricultural areas increased by 2.4 Mha. On average, the agroforestry component of tree-crop plantations stores 83.7  3.6 t C/ha, with the uncertainty range representing one standard deviation. Between 54 and 135 Mt CO2/year can be sequestered over two decades with a large-scale agroforestry program in tropical humid West Africa. This corresponds from 66% to 166% of regional carbon emissions from fossil fuels and deforestation. At farm level, rural development benefits are obtained in synergy with carbon stocks and adaptation benefits when the agroforestry component has a high functional diversity. An integrated database of shaded agroforests’ regional extent would allow to refine potential quantitative estimates, and better understanding of its relationships with local ecosystems and communities would allow to design effective plans for maximizing the various co-benefits of agroforestry.
dc.languageeng
dc.publisherNTNU
dc.titlePotential, co-benefits and trade-offs of agroforestry in West Africa
dc.typeMaster thesis


Tilhørende fil(er)

FilerStørrelseFormatVis

Denne innførselen finnes i følgende samling(er)

Vis enkel innførsel