Vis enkel innførsel

dc.contributor.advisorHelberget, Lindis Kathrine
dc.contributor.authorSøvik, Frida Helen Tryggestad
dc.contributor.authorRenland, Regine Waagaard
dc.date.accessioned2017-10-25T13:01:12Z
dc.date.available2017-10-25T13:01:12Z
dc.date.issued2017
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/11250/2462136
dc.description.abstractBakgrunn: Underernæring på sykehjem er et alvorlig folkehelseproblem som har vært knyttet til en betydelig økning i risikoen for dødelighet og sykelighet (WHO, 2005). Hensikt: Hensikten med oppgaven er å belyse hvilke strategier som fungerer i praksis for sykepleiere med tanke på å forebygge underernæring på sykehjem blant eldre. Metode: En systematisk litteraturstudie som inkluderer åtte forskningsartikler. Databasene vi har brukt er Cinahl Complete, PubMed, MedLine, British Nursing Index samt manuell søking. Resultat: Flere studier tok for seg strategier som sykepleiere bruker, samt viktigheten av dokumentasjon, observasjon og tilstrekkelig med undervisning og kunnskaper i forhold til underernæring. Flertallet av sykepleierne viste positive holdninger knyttet til den ernæringsmessige omsorgen. Det ble undersøkt hvilke grupper som var i fare for underernæring der de tok i bruk blant annet ernæringsscreening, regelmessig vektregistrering, vurderinger, forebygging og behandling. Konklusjon: Det brukes ulike strategier for å forebygge underernæring hos beboere på sykehjem. Noen av strategiene var veiledning, informasjon, samtaler, samarbeid med andre yrkesgrupper og beboerne. Det viser seg at rutiner for vektregistrering er viktig og at ernæringsscreening er et godt verktøy i arbeidet med å forebygge underernæring. Nøkkelord: Dokumentasjon, kunnskaper, erfaringer, strategier, screening, mangelfulle rutiner, konsekvenser, observasjon og tverrfalig samarbeid.nb_NO
dc.description.abstractBackground: Malnutrition in nursing homes is a serious public health problem, which has been connected to a an increase in mortality rates and sickliness (WHO, 2005). Aim: The aim of this study is to shed light on which empirical strategies works best for nurses when preventing malnourishment of the elderly in nursing homes. Methods: This study is conducted as a systematic investigation which includes eight research papers. The databases used are Cinahl Complete, PubMed, MedLine, British Nursing Index as well as manual searches. Results: Several studies incorporated strategies used by nurses with a stress on the importance of documentation and observation, as well as satisfactory education and knowledge in regards malnourishment. The majority of nurses showed positive attitudes towards the policies regarding nutrition in the health sector. Studies were conducted in regards which groups are more susceptible to malnourishment, where they used methods like nutrition-screening, regular weight registrations, assessments, prevention and treatment. Conclusion: Different strategies are used to prevent malnutrition among residents in nursing homes. Some of these strategies include guidance, information, conversations, cooperation with other professions as well as the residents. Routines regarding weight-registrations are important and nutrition-screening is a useful tool in the prevention of malnutrition. Keyword: Documentation, knowledge, experience, strategies, screening, lack of routines, consequences, observation and interdisciplinary cooperation.nb_NO
dc.language.isonobnb_NO
dc.rightsAttribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 Internasjonal*
dc.rights.urihttp://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/4.0/deed.no*
dc.subjectSykehjemnb_NO
dc.subjectUnderernæringnb_NO
dc.subjectErnæringnb_NO
dc.subjectEldrenb_NO
dc.titleUnderernæring på sykehjemnb_NO
dc.typeBachelor thesisnb_NO
dc.subject.nsiVDP::Medical disciplines: 700::Health sciences: 800::Nursing science: 808nb_NO
dc.source.pagenumber39nb_NO


Tilhørende fil(er)

Thumbnail

Denne innførselen finnes i følgende samling(er)

Vis enkel innførsel

Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 Internasjonal
Med mindre annet er angitt, så er denne innførselen lisensiert som Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 Internasjonal