Show simple item record

dc.contributor.authorDahlen, Henrik
dc.contributor.authorBergestuen, Tom
dc.contributor.authorNerseth, Siri Heggelund
dc.date.accessioned2014-07-25T07:53:35Z
dc.date.available2014-07-25T07:53:35Z
dc.date.issued2014
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/11250/198421
dc.description.abstractNORSK: I de senere år har man sett en kraftig vekst i markedet for spesialøl i Norge og det etableres stadig nye mikrobryggerier. Salgstall fra Vinmonopolet viser at i perioden 2009-2013 har ølsalget økt med 138 %, i samme periode er salgsøkningen på øvrige varer 7,9 %. Ser man på tall fra USA, som ligger ca. 10 år foran Norge i utviklingen, kan man anslå at mikrobrygget øl vil øke til ca. 8 % av totalt ølsalg i volum i løpet av de neste 10 årene. Vi valgte dette temaet fordi det er meget dagsaktuelt og markedet forventes å vokse sterkt de neste årene. Ved å undersøke hvilke faktorer som spiller inn på kundenes tilfredshet ønsket vi å gi mikrobryggeriene verdifull informasjon om sine kunder slik at de kunne utvikle seg i riktig retning. Vi har gjennomført en kvantitativ undersøkelse og analyse basert på svar fra 374 respondenter. Undersøkelsen ble rettet mot nåværende kunder av mikrobryggeriene og publisert i Norsk hjemmebryggerforenings forum. Diskusjon og analyse av de resultatene vi fikk fra spørreundersøkelsen er presentert i slutten av oppgaven. Vi fant dessverre ingen god sammenheng mellom våre variabler, noe vi tror kan skyldes dårlig operasjonalisering. Likevel har vi fått noen resulutater som vi tror kan være nyttige for mikrobryggeriene.nb_NO
dc.description.abstractENGLISH: In later years there has been a rapid growth in the Norwegian craft beer market. Sales numbers from Vinmonopolet shows that there has been a 138 % increase in beer sales from 2009-2013, in the same period the remaining categories had a growth of 7.9 %. If we take a look at numbers from the US market, that is about 10 years ahead of the Norwegian market, we can estimate that the share of micro brewed beer, by volume, will increase to about 8 % of total beer sales in the next 10 years. We chose this topic because the anticipated market growth makes it very relevant in present time. By examining which factors play a role for customer’s satisfaction, we wanted to supply the microbreweries with valuable market information. We surveyed 374 respondents for a quantitative examination and analysis of customer satisfaction. The survey targeted present consumers and was published in the Norwegian home brewers association’s web forum. The discussion and analysis regarding the results of the survey are presented towards the end of this paper. Unfortunately we did not find sufficient coherence between our variables, something we suspect is the result of poor operationalization. Despite of this, we did get some results that we think can be of use for the microbreweries.
dc.language.isoengnb_NO
dc.subjectVDP::Samfunnsvitenskap: 200::Økonomi: 210::Bedriftsøkonomi: 213nb_NO
dc.titleNorsk spesialøl: en studie av norske spesialølkonsumenters kundetilfredshet.nb_NO
dc.title.alternativeNorwegian craft beer: a study of norwegian craft brew consumer’s cutomer satisfaction.nb_NO
dc.typeBachelor thesisnb_NO
dc.source.pagenumber120nb_NO


Files in this item

Thumbnail

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record