Blar i NTNU Open på forfatter "Waldenstrøm, Lene"
-
Comparative evaluation on the quality and shelf life of Atlantic salmon (Salmo salar L.) filets using microwave and conventional pasteurization in combination with novel packaging methods
Lerfall, Jørgen; Jakobsen, Anita Nordeng; Skipnes, Dagbjørn; Waldenstrøm, Lene; Hoel, Sunniva; Rotabakk, Bjørn Tore (Journal article; Peer reviewed, 2018)A comparative evaluation on the effect of carbon dioxide (CO2) on quality and shelf life of Atlantic salmon loins pasteurized with microwave and conventional technology was conducted. The experimental design allowed CO2 ... -
Design av studieoppsett: Barns Aksept for omega-3 tilskudd over tid
Nohr, Eva Marie (Bachelor thesis, 2020)Hensikten med dette arbeidet var å utarbeide et studieoppsett for å måle barns aksept for omega-3 tilskudd over tid. Teori om omega-3, barn som målgruppe og personvern legges frem i tillegg til teori om egnede forbrukeru ... -
Evaluation and improvement of shelf stability of New England IPAs - In terms of oxidative degradation
Loktu, Marius (Master thesis, 2022)I dagens marked selges som regel New England IPA med kort holdbarhet og anbefalinger om kald oppbevaring, da stilen tilsynelatende lett påvirkes av oksidasjon. Hovedmålet med denne oppgaven var å undersøke om enkelte ... -
Farge i kjøttdeig - påvirkningsfaktorer og forbrukeroppfattelse
Abelvik, Birk Krogstad; Madsen, Erlend Stangebye (Master thesis, 2023)Denne masteroppgaven undersøker hvordan fargevariasjoner i kjøttdeig oppstår, og forbrukernes oppfatninger knyttet til farge på kjøttdeig. Fire ulike produksjonsmetoder (1, 2, 3 og 4), som Nortura benytter seg av i sin ... -
Farge i kjøttdeig- Påvirkningsfaktorer og forbrukeroppfattelse
Madsen, Erlend Stangebye; Abelvik, Birk Krogstad (Master thesis, 2023)Denne masteroppgaven undersøker hvordan fargevariasjoner i kjøttdeig oppstår, og forbrukernes oppfatninger knyttet til farge på kjøttdeig. Fire ulike produksjonsmetoder (1, 2, 3 og 4), som Nortura benytter seg av i sin ... -
Forbrukerholdninger til bruk av ulike røykemetoder i produksjon av kaldrøkt laks
Fjøsne, Anna Eline M.; Senstad, Birgitte (Bachelor thesis, 2021)Kaldrøyking på tradisjonelt vis kan tilføre laks uønskede stoffer som kan være skadelige og kreftfremkallende. Ved å bruke renset konsentrert røyk, fjerner man disse stoffene, og metoden er derfor sunnere. Alternative ... -
Forbrukerinteresse for vegansk og vegetarisk mat i Norge
Sparans, Mihails (Master thesis, 2019)Interessen for vegansk og vegetarisk kosthold i Norge er for tiden stigende. I flere år på rad har Norges største dagligvarekjeder rapportert om økt omsetning av veganske og vegetariske produkter og utvidet sortimentet. ... -
Fra lærerstyrt undervisning til varierte læringsformer
Jakobsen, Anita Nordeng; Waldenstrøm, Lene (Journal article; Peer reviewed, 2017)Motivasjon er en av de viktigste faktorene for læring. Aktive og varierte læringsformer, samt bruk av formative og hyppige tilbakemeldinger er sentrale ingredienser for å skape motivasjon for læring. Dette var bakgrunnen ... -
From Orchard to Bottle: Exploring the Sensory Profiles of Five Apple Cultivars from Fresh Fruit to Apple Musts, Ciders, and Eaux-de-Vie, by Utilizing Sensory Evaluation with a Semi-Trained Sensory Panel
Berg-Hanssen, Eivind Steiro (Master thesis, 2024)Denne oppgaven hadde som hensikt å undersøke de sensoriske profilene til fem eplesorter, Aroma, Asfari, Elstar, Gravenstein og Zari, under ulike produksjonsstadier, fra frisk frukt til eplemost, sider og eplebrennevin. Ved ... -
Kunnskapsformidling, sammenlikning og beskrivelse av faste regionale oster samt undersøkelse av produktinformasjons påvirkning på aksept.
Vemmestad, Malin Eline; Berner, Julia Emilie Prent (Bachelor thesis, 2023)Oste-VM arrangeres i Trondheim Spektrum 26.-28. oktober, og i den sammenheng er det ønskelig å skape engasjement og interesse rundt arrangementet og lokalproduserte oster fra regionen Midt-Norge. Dette ble forsøkt oppnådd ... -
Norwegian Consumers’ Skepticism towards Smoke-Flavoring of Salmon—Is It for Real?
Waldenstrøm, Lene; Wahlgren, Marte Berg; Strand, Åse; Lerfall, Jørgen; Øvrum Gaarder, Mari (Peer reviewed; Journal article, 2022)The aim of the present study was to explore Norwegian consumers’ attitudes toward smoke-flavoring of cold smoked salmon (CSS), by conducting a digital survey and focus group discussions. Some of the smoke-flavoring techniques, ... -
Sensorisk analyse av laks transportert i isoporkasser med hel og sprukket absorbent
André, Harnes Tobias; Haugnes, Vebjørn (Bachelor thesis, 2019)Finnes det sensorisk merkbar forskjell mellom laks eksponert for absorbentmaterialet når en absorbent sprekker under frakt i isoporkasser og laks som ikke ble eksponert for absorbentmaterialet? I denne oppgaven ble det ... -
Sensorisk beskrivelse og sammenligning av bygg-, hvete-, rug- og potetvodka, og kjemisk analyse for landbruksetanol
Hansen, Kim; Hansæl, Embret Hermann; Strømsvåg, Eline (Bachelor thesis, 2023)Etter produksjonsmonopolet på brennevin ble opphevet, har det blomstret opp med håndverksdestillerier i Norge. Dette har medført et økende sortiment av norsk produsert brennevin på Vinmonopolet. For å undersøke om et produkt ... -
Sensory methodology in product optimization of coldsmoked Atlantic salmon (Salmo salar L.) processed withatomized purified condensed smoke
Waldenstrøm, Lene; Øvrum Gaarder, Mari; Lerfall, Jørgen (Peer reviewed; Journal article, 2021)Atomized purified condensed smoke (PCS) is a smoke processing technique, producing fewer harmful substances during processing, than conventional smoking. Manufacturers of cold smoked salmon (CSS) are however skeptical to ... -
Undersøkelse av hvordan kaldrøkt laks påvirkes ved bruk av røyksyre i forhold til bøkeflis
B. Lindsetmo, Even; S. Sølvesen-Myhre, Magnus; M. Sølvesen-Myhre, Veronica (Bachelor thesis, 2019)Prosjektets hovedmål var å undersøke hvordan fysiokjemiske parametere i Atlantisk laks (Salmo salar) påvirkes når det benyttes røyksyre til å kaldrøyke fisken sammenlignet med kaldrøyking med bøkeflis. Laksen ble tørrsaltet, ...