Blar i NTNU Open på forfatter "Strand, Åse"
-
Effekt av dyrkningsstrategi på kjemisk sammensetning av makroalger, med fokus på fucoxanthin.
Jacobsen, Synnøve Strand (Bachelor thesis, 2019)I denne oppgaven har det vært arbeidet med å etablere og tilpasse en metode for ekstraksjon og analyse av karotenoidet fucoxanthin fra brunalgen Saccharina latissima, ved laboratoriene til SINTEF Ocean SeaLab i Trondheim. ... -
En LUR tur i fjæra, Hvordan kan vi utvikle undervisning på yrkesfaglærerutdanningen som ivaretar helhet og sammenheng?
Strand, Åse; Rokkones, Klara; Karlsen, Hanne (Journal article; Peer reviewed, 2017)Etablering av treårig yrkesfaglærerutdanning i 1999 introduserte begrepet helhet og sammenheng som ett av fire grunnleggende prinsipper. Begrepet skal forstås som en tett kobling mellom de ulike faglige delene av studiet. ... -
Et forslag til dyrking av rosa østerssopp i private husholdninger
Grostad, Hege (Bachelor thesis, 2020)Problemstillingen gikk ut på å skrive en instruksjonsbrosjyre som skulle beskrive hvordan østerssopp kunne dyrkes på enklest mulig måte i private husholdninger. Østerssoppen pleurotus pulmonarius ble opprinnelig valgt ut ... -
Farge i kjøttdeig - påvirkningsfaktorer og forbrukeroppfattelse
Abelvik, Birk Krogstad; Madsen, Erlend Stangebye (Master thesis, 2023)Denne masteroppgaven undersøker hvordan fargevariasjoner i kjøttdeig oppstår, og forbrukernes oppfatninger knyttet til farge på kjøttdeig. Fire ulike produksjonsmetoder (1, 2, 3 og 4), som Nortura benytter seg av i sin ... -
Farge i kjøttdeig- Påvirkningsfaktorer og forbrukeroppfattelse
Madsen, Erlend Stangebye; Abelvik, Birk Krogstad (Master thesis, 2023)Denne masteroppgaven undersøker hvordan fargevariasjoner i kjøttdeig oppstår, og forbrukernes oppfatninger knyttet til farge på kjøttdeig. Fire ulike produksjonsmetoder (1, 2, 3 og 4), som Nortura benytter seg av i sin ... -
Forbrukerholdninger til bruk av ulike røykemetoder i produksjon av kaldrøkt laks
Fjøsne, Anna Eline M.; Senstad, Birgitte (Bachelor thesis, 2021)Kaldrøyking på tradisjonelt vis kan tilføre laks uønskede stoffer som kan være skadelige og kreftfremkallende. Ved å bruke renset konsentrert røyk, fjerner man disse stoffene, og metoden er derfor sunnere. Alternative ... -
Holdninger til tare i matprodukter
Kåring, Astri Refsnes; Norum, Elise (Bachelor thesis, 2020)Målet med denne bacheloroppgaven var å undersøke hvilke holdninger norske forbrukere har til tare i matprodukter, samt å undersøke om holdningene mellom ulike demografiske grupper varierer. Det ble gjennomført en nettbasert ... -
KVERNINGSGRAD AV MALTS OG MESKETIDS PÅVIRKNING PÅ VØRTER
Berg, Kristoffer; Johnsen, Per Kristian; Bjørgård, Sondre Larsen (Bachelor thesis, 2020)Denne oppgaven har som formål å legge til rette for en praktisk gjennomførelse av et prosjekt som skal undersøke påvirkningen av kverningsgrad og mesketemperatur på innholdet av løst, gjærbart sukker i en vørter. Teoridelen ... -
Melbillelarver (Tenebrio molitor) som kjøtterstatter. Produktutvikling, forbrukeraksept og holdninger
Hauge, Even Sørvåg; Tran, Theresa Thanh-Truc; Vinje, Andrea Nyland (Bachelor thesis, 2023)Den økende verdensbefolkningen gjør det nødvendig å utforske bærekraftige proteinkilder for å møte økende matbehov. Insekter er en del av kostholdet til mennesker i enkelte deler av verden, likevel har ikke vestlige ... -
Norwegian Consumers’ Skepticism towards Smoke-Flavoring of Salmon—Is It for Real?
Waldenstrøm, Lene; Wahlgren, Marte Berg; Strand, Åse; Lerfall, Jørgen; Øvrum Gaarder, Mari (Peer reviewed; Journal article, 2022)The aim of the present study was to explore Norwegian consumers’ attitudes toward smoke-flavoring of cold smoked salmon (CSS), by conducting a digital survey and focus group discussions. Some of the smoke-flavoring techniques, ... -
Radioaktivitet i mat fra utmark i Trøndelag med fokus på cesium-137.
Hofstad, Tine-Marie (Bachelor thesis, 2021)April 2021 markerte 35 år siden ulykken ved kjernekraftverket i Tsjernobyl. Som en følge av ulykken kom det radioaktivt nedfall over deler av Norge, deriblant Trøndelag. Dette har ført til at myndighetene følger med på ... -
Sensorisk analyse av laks transportert i isoporkasser med hel og sprukket absorbent
André, Harnes Tobias; Haugnes, Vebjørn (Bachelor thesis, 2019)Finnes det sensorisk merkbar forskjell mellom laks eksponert for absorbentmaterialet når en absorbent sprekker under frakt i isoporkasser og laks som ikke ble eksponert for absorbentmaterialet? I denne oppgaven ble det ... -
Trender og sammenhenger for vannkvalitet i Jonsvatnets nedbørfelt
Sandvik, Andreas (Master thesis, 2019)Gjennom denne masteroppgaven ble driftsdata fra Vikelvdalen vannbehandlingsanlegg undersøkt for å bekrefte antagelser om forhold i Jonsvatnet, samt undersøke om det finnes forhold som indikerer trusler mot vanntryggheten. ... -
Utprøving og vurdering av metoder for påvisning av patogene bakterier i melk og ost fra gårdsysterier i Midt-Norge
Jakobsen, Anita Nordeng; Frøyen, Ove Johan; Mehli, Lisbeth; Strand, Åse; Karlsen, Hanne (Research report, 2016)Prosjektet omfattet utprøving og sammenligning av standard- og hurtigmetoder for påvisning av koliforme bakterier, Enterobacteriaceae, E. coli og koagulasepositive stafylokokker. Prøvematerialet var ystemelk, myse og ost ... -
Yrkesfaglig praksis i bachelorutdanningen for yrkesfaglærere: En kartlegging av studentenes erfaringer
Rokkones, Klara; Stjern, Berit; Strand, Åse; Utvær, Britt Karin Støen (Journal article; Peer reviewed, 2018)This study examines experiences of vocational teacher students in practice at work places. The aim is to develop and ensure that the practice is in accordance with the purpose of the Vocational Teacher Education programme ...