dc.contributor.author | Øvretveit, Karsten | |
dc.date.accessioned | 2023-08-15T10:48:25Z | |
dc.date.available | 2023-08-15T10:48:25Z | |
dc.date.created | 2023-06-16T08:35:36Z | |
dc.date.issued | 2023 | |
dc.identifier.citation | Norsk tidsskrift for ernæring (NTFE). 2023, 21 (2), 33-36. | en_US |
dc.identifier.issn | 1503-5034 | |
dc.identifier.uri | https://hdl.handle.net/11250/3084115 | |
dc.description.abstract | Ketoner, eller ketonlegemer, omtales vanligvis i forbindelse med ketogene dietter og blir av enkelte beskrevet som et fjerde makronæringsstoff på bakgrunn av sine energigivende egenskaper. De siste årene har ketoner i tilskuddsform fått oppmerksomhet for mulige ergogene effekter på utholdenhetsprestasjon, både som energigivende næringsstoff og signalmolekyl. I tillegg til å være svært innbringende for kosttilskuddsindustrien, har dette også ført til en debatt om hvorvidt bruken av slike tilskudd bør tillates. | en_US |
dc.language.iso | nob | en_US |
dc.publisher | Universitetsforlaget | en_US |
dc.rights | Navngivelse 4.0 Internasjonal | * |
dc.rights.uri | http://creativecommons.org/licenses/by/4.0/deed.no | * |
dc.title | Metabolske og moralske effekter av eksogene ketoner | en_US |
dc.title.alternative | Metabolske og moralske effekter av eksogene ketoner | en_US |
dc.type | Peer reviewed | en_US |
dc.type | Journal article | en_US |
dc.description.version | publishedVersion | en_US |
dc.source.pagenumber | 33-36 | en_US |
dc.source.volume | 21 | en_US |
dc.source.journal | Norsk tidsskrift for ernæring (NTFE) | en_US |
dc.source.issue | 2 | en_US |
dc.identifier.doi | https://doi.org/10.18261/ntfe.21.2.6 | |
dc.identifier.cristin | 2155120 | |
cristin.ispublished | true | |
cristin.fulltext | original | |
cristin.qualitycode | 1 | |