Vis enkel innførsel

dc.contributor.advisorHelberget, Lindis Kathrine
dc.contributor.advisorKulø, Kari-Janne Ljones
dc.contributor.authorPaulsen, Hanne Emilie
dc.contributor.authorTyse, Anna Isnes
dc.date.accessioned2023-07-21T17:20:57Z
dc.date.available2023-07-21T17:20:57Z
dc.date.issued2023
dc.identifierno.ntnu:inspera:146721079:151946275
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/11250/3080855
dc.description.abstractHensikt: Hensikten med denne studien er å belyse nyttig kunnskap og tiltak for hvordan sykepleiere kan forebygge underernæring hos eldre i sykehjem. Bakgrunn: Underernæring er en tilstand som er vanlig hos eldre som er bosatt i sykehjem. Tilstanden medfører risiko for økt sykdomsbilde og forkortet levetid (Helsedirektoratet, 2022). Metode: Dette er en systematisk litteraturstudie som inkluderer syv forskningsartikler. Problemstillingen blir drøftet i lys av forskning, relevant teori og egne meninger. Databasene vi har brukt er MEDLINE og IDUNN, samt manuelle søk. Resultat: Gjennom denne litteraturstudien har vi kommet frem til to hovedresultater. Det første funnet omhandler hvor viktig kunnskap blant sykepleiere er for forebyggingsarbeidet. Det andre funnet omhandler forebygging og rammevilkår rundt underernæring hos eldre i sykehjem. Konklusjon: Vår konklusjon er at utvikling av kunnskap, et godt tilrettelagt måltidsmiljø, ernæringsscreening, sykepleiers samhandling med pasient og andre profesjoner er sentrale faktorer i forebyggingsarbeidet mot underernæring. Sykepleieren er avhengig av tilstrekkelig tid, nok ressurser, tverrfaglig samarbeid og kartleggingsverktøy for å gi best mulig ernæringsomsorg hos eldre bosatt i sykehjem.
dc.description.abstractAim: The aim of the study was to clarify useful knowledge and interventions for how nursing can prevent malnutrition in elderly people living in nursing homes. Background: Malnutrition is a condition that's normally for elderly people living in nursing homes, which makes them in the risk group for amplifying clinical symptoms and abbreviated life. Method: This is a systematic literature study that includes 7 research studies. The issue is discussed based on research, relevant theory and own opinions. The databases we have used are MEDLINE and IDUNN, and also manual searches. Results: Through this literature study, we came up with two main results. The first main finding is about how important knowledge among nurses is for preventative work. The second main finding is prevention and framework conditions for malnutrition in elderly people in nursing homes. Conclusion: Our conclusion is that the development of knowledge, a well-arranged mealtime environment, nutritional screening, nurses' interaction with patients and other professions are central factors in the prevention work against malnutrition. The nurse is dependent on enough time and resources, interdisciplinary collaboration and mapping tools to provide the best possible nutritional care for elderly residents in nursing homes.
dc.languagenob
dc.publisherNTNU
dc.titleHvordan kan sykepleiere forebygge underernæring hos eldre pasienter i sykehjem?
dc.typeBachelor thesis


Tilhørende fil(er)

Thumbnail

Denne innførselen finnes i følgende samling(er)

Vis enkel innførsel