Show simple item record

dc.contributor.advisorBoks, Casper
dc.contributor.advisorInal, Yavuz
dc.contributor.authorTorteeka, Muthita
dc.date.accessioned2022-07-13T17:20:45Z
dc.date.available2022-07-13T17:20:45Z
dc.date.issued2022
dc.identifierno.ntnu:inspera:114623423:64733066
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/11250/3005226
dc.description.abstractI dagens digitale tidsalder bestiller millioner av brukere jenvlig matlevering gjennom mobilapplikasjoner. Maten blir pakket i engangs-emballasje som kun blir brukt i en kort periode, og deretter kastet. Avfallet fra denne emballasjen bidrar til økt avfallsforurensning. Den nåværende løsningen som har blitt brukt i flere plattformer for nettbaserte matleveringstjenester har vært å legge til en knapp som gir mulighet for å kunne velge bort ekstra bestikk i bestillingen. Ved å implementere denne knappen er standardvalget å ekskludere bestikk fra leveringspakken. Derfor kan det redusere bruken av engangsbestikk og dets avfall. Målet for denne masteroppgaven er å forbedre applikasjonsgrensesnittene for den nettbaserte matleveringstjenesten som kan føre til reduksjon av emballasjeavfall. Forskningen som har blitt benyttet i denne oppgaven er rammeverket til den doble diamanten kombinert med en brukersentrert designtilnærming. Innsikten i denne forskningen ble samlet inn fra de relevante interessenter som er tjenesteleverandørene, de som bringer maten, eksperten, restaurantene og sluttbrukerne. De primære brukerne var imidlertid restaurantbrukeren og sluttbrukeren av matleverings-applikasjonen. Studien oppdaget årsaken bak brukernes miljøuvennlige adfert, og arbeidet videre for å finne en måte i eliminering av disse barrierene. Resultatene antydet nye designfunksjoner som kan brukes på matleveringstjenestens grensesnitt som hjelper brukere med å ta miljøvennlige avgjørelser og redusere emballasjeavfallet for hver eneste ordre.
dc.description.abstractIn the digital age today, millions of users regularly order food delivery through mobile applications. The meals are packed in single-use containers that are used only for a short period and then thrown away. This packaging waste contributes to the increase in waste pollution. The current solution that has been used in several online food delivery service (OFDS) platforms is to add an opt-in button for cutlery. By implementing this button, the default choice is to exclude cutlery from the delivery package. Therefore, it can reduce the use of disposable cutlery and its waste. Similarly, the goal of this master’s thesis is to improve the OFDS applications interfaces that can lead to a reduction of packaging waste. The research utilised the double diamond framework combined with the user-centred design approach. The insights in this research were gathered from relevant stakeholders which are the service providers, the couriers, the expert, the restaurants, and the end-users. However, the primary users were the restaurant-user and the end-user of the OFDS application. The study discovered the reason behind the users’ environmental unfriendly behaviours and then worked towards finding a way to eliminate those barriers. The results suggested new design features that can be applied to OFDS interfaces to assist users in making eco-friendly decisions and reducing each order's packaging waste.
dc.languageeng
dc.publisherNTNU
dc.titleIntegrating waste reduction features into the online food delivery service interfaces: A case study of Thailand
dc.typeMaster thesis


Files in this item

Thumbnail

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record