Design og produksjon av digitalt kontrollert grosystem for spisested.
Abstract
Digitalt kontrollerte grosystemer kombinerer innendørs plantekultivering med digital teknologi for å kontrollere og tilrettelegge for enkel og effektiv plantevekst.
Gjennom prosjektet utforsket jeg grosystemer til bruk for spisesteder, og opparbeidet mye kunnskap om problemområdet rundt grosystemer og matproduksjon i urbane miljø.
Den viktigste delen av prosjektet har vært å teste ut grosystemer gjennom iterativ prototyping, og dermed fått en grundig erfaring av hvordan disse systemene fungerer i praksis.
I tillegg har utforskning av konteksten vært avgjørende for å opparbeide nok innsikt i brukergruppen til å lage et konsept som tar hensyn til de underliggende utfordringen ved grosystemer for spisesteder.
Konseptet er et forslag til et system bygget rundt en digital plattform som muliggjør effektiv urban matproduksjon. Ved å koble sammen et nettverk av brukssystemer og produksjonssystemer, kan systemet fasilitere lokal og bærekraftig produksjon og distribusjon av bruksplanter.
Dette var nødvendig for å gjøre grosystemer for spisesteder til et konsept som har funksjonell verdi.
Som et eksempel på et brukssystem basert på funnene av prosessen, og som en del av konseptsystemet, ble det designet og laget et fysisk grosystem som er tilpasset bruk på Hagen.
Et forslag til digital interaksjon med produktet og systemet har også blitt utviklet som del av prosjektet.