dc.contributor.author | Grimsmo, Leif | |
dc.contributor.author | Digre, Hanne | |
dc.date.accessioned | 2017-12-01T09:38:06Z | |
dc.date.available | 2017-12-01T09:38:06Z | |
dc.date.created | 2017-11-30T14:04:28Z | |
dc.date.issued | 2012 | |
dc.identifier.isbn | 978-82-14-05441-5 | |
dc.identifier.uri | http://hdl.handle.net/11250/2468702 | |
dc.description.abstract | Produktmulighetene for mye av den fisken som fryses om bord i norske fiskefartøyer begrenses på grunn av redusert kvalitet på råstoffet. Denne fisken går derfor til Asia for arbeidskraftsintensiv produksjon av dobbeltfryste produkter i lavprissegmenter. Prisforskjeller for ombordfryst fisk viser imidlertid at markedet er villig til å betale vesentlig mer for den ombordfryste fisken hvis kvaliteten er bedre/kan garanteres. Klarer hele flåteleddet å levere topp kvalitet på ombordfryst fisk vil norsk fiskeindustri få tilgang til større kvanta av høykvalitets ombordfryst råstoff. Dette vil gi flere produktmuligheter, større fleksibilitetsproduksjonen og muliggjøre teknologi- og produktutvikling. Samtidig vil fiskeindustrien i langt større grad bli leveringsdyktig til godt betalte og sterkt voksende markeder som for eksempel sushi/sashimi markedet. Høy grad av automatisering er en forutsetning for lønnsom drift i fiskeindustrien. Beinfjerning ryggbein) og trimming er svært arbeidskrevende operasjoner og bør automatiseres. Fremtidens produksjonslinjer må ha fleksibilitet i forhold til varierende råstoff og produkt. Vi mener det er et stort potensiale i Norge for lønnsom bearbeiding av fryst hvitfisk i en kompetanse- og teknologibasert fiskeindustri | nb_NO |
dc.language.iso | nob | nb_NO |
dc.publisher | SINTEF Fiskeri og havbruk | nb_NO |
dc.title | Teknologibehov for lønnsom bearbeiding av fryst hvitfisk i norsk fiskeindustri Teknologisk status og teknologibehov i norsk fiskeflåte og hvitfiskindustri, råstoffkvalitet og nye produkter | nb_NO |
dc.type | Research report | nb_NO |
dc.description.version | publishedVersion | nb_NO |
dc.source.pagenumber | 17 | nb_NO |
dc.identifier.cristin | 1520969 | |
cristin.unitcode | 194,66,15,0 | |
cristin.unitname | Institutt for bioteknologi og matvitenskap | |
cristin.ispublished | true | |
cristin.fulltext | original | |