Nourriture et séduction - Une étude des stratégies stylistiques de séduction dans les menus
dc.contributor.advisor | Stenkløv, Nelly Foucher | |
dc.contributor.author | Nervik, Sissel | |
dc.date.accessioned | 2017-09-19T12:19:01Z | |
dc.date.available | 2017-09-19T12:19:01Z | |
dc.date.issued | 2017 | |
dc.identifier.uri | http://hdl.handle.net/11250/2455506 | |
dc.description.abstract | Oppgaven er en studie av språkbruk i franske restaurantmenyer, og hvordan menyen fremstår som salgsverktøy for restauranten. Menyen er et verktøy for kommunikasjon som kan påvirke kunden på ulike måter. Målet er å avdekke språklige virkemidler som brukes for å «forføre» kunden. Metaforer, musikalitet, adjektiv og setningstyper er de viktigste virkemidlene som blir analysert. I tillegg belyser oppgaven også temaer som kommunikasjon, språkfunksjoner, informasjon og reklame. Oppgaven er en studie av et visst antall franske menyer i ulike priskategorier, og er av kvantitativ og kvalitativ art. | nb_NO |
dc.language.iso | fre | nb_NO |
dc.publisher | NTNU | nb_NO |
dc.subject | communication | nb_NO |
dc.subject | information | nb_NO |
dc.subject | nourriture | nb_NO |
dc.subject | séduction | nb_NO |
dc.subject | musicalité | nb_NO |
dc.title | Nourriture et séduction - Une étude des stratégies stylistiques de séduction dans les menus | nb_NO |
dc.type | Master thesis | nb_NO |
dc.subject.nsi | VDP::Humaniora: 000 | nb_NO |
dc.source.pagenumber | 72 | nb_NO |