Blar i NTNU Open på forfatter "Five, Kathrine"
-
Bioactivities of fish protein hydrolysates from defatted salmon backbones
Slizyte, Rasa; Rommi, Katariina; Mozuraityte, Revilija; Eck, Peter; Five, Kathrine; Rustad, Turid (Journal article; Peer reviewed, 2016)Bioactivities of bulk fish protein hydrolysates (FPH) from defatted salmon backbones obtained with eight different commercial enzymes and their combinations were tested. All FPH showed antioxidative activity in vitro. DPPH ... -
Characterization and Enzymatic Hydrolysis of Chicken Rest Raw Material
Hals, Ragnhild (Master thesis, 2020)I de siste årene har det vært økt behov og etterspørsel etter kjøttprodukter, spesielt produkter fra kylling. Denne økte etterspørselen har igjen ført til økt mengde restråstoff. Restråstoff har tidligere blitt destruert ... -
Enzymatic hydrolysis of chicken (Gallus gallus domesticus) rest raw material: The effect of pre-treatments on functional properties, protein quality and yield
Roland, Gabriel Johan (Master thesis, 2021)Kyllingproduksjonen i Norge har økt med 138% siden 2000 fra 38 000 tonn til 90 000 tonn i året. Dette har ført til en tilsvarende økning i produsert restmaterialer fra slakteindustrien. Restmaterialet fra kylling inneholder ... -
Enzymatic hydrolysis of rest raw material from salmon (Salmo Salar) - the influence of composition and freezing of raw material, and amount of water on the yield of hydrolysis products and oil quality
Christiansen, Ingvild Gjerde (Master thesis, 2021)Abstract will be available on 2024-06-17 -
Enzymatic Hydrolysis of Salmon By-products: Effect of Process Conditions on ACE Inhibiting Activities of Fish Protein Hydrolysates
Five, Kathrine (Master thesis, 2013)By-products from the salmon farming industry contain valuable components, such as proteins and lipids. By-products like frames, heads and viscera can be used as raw material for the production of fish protein hydrolysates ... -
Hydrolysis of Rest Raw Material from Atlantic Salmon (Salmo Salar) - Predicting the outcome of the hydrolysis process
Skogen, Kristian Aspholm (Master thesis, 2021) -
Hydrolysis of Rest Raw Material From Chicken: Effect of Processing Conditions on Yields and Product Properties, With Extended Focus on the Sediment Fraction
Forshaug, Daniel (Master thesis, 2021)Den globale produksjonen av kyllingkjøtt forventes å nå 102,9 millioner tonn innen utgangen av 2021. Dette vil generere en stor mengde restråstoff, som kan bli bearbeidet til produkter av høyere verdi. Gjennom enzymatisk ... -
Lipaser i restråstoff fra Atlanterhavslaks (Salmo salar)- Karakterisering av lipaseaktivitet i innvoller som funksjon av temperatur, pH og saltinnhold og utvikling av frie fettsyrer under lagring.
Berg, Ida Planke (Master thesis, 2022)Norge har en lang kystlinje der havbruk er en viktig næring som bidrar til inntekter, arbeidsplasser og matproduksjon. Verdens befolkning øker, og det stilles høye krav til ressursutnyttelse. Dersom alle deler av oppdrettsfisken ... -
The effect of hydrolysis on quality of lipids from chicken rest raw material.
Helgeland-Rossavik, Martin-Kristofer (Master thesis, 2021)Abstract will be available on 2024-08-02